Wpis z mikrobloga

@jazdaniebieski2023: Rozważ wcześniej czy Twoja kuchenka ma wystarczającą moc, żeby faktycznie korzystać z zalet woka. Nie jestem ekspertem, ale przeciętna kuchenka ma chyba z jakieś 10 000 BTU, a do woka się używa palników 30 000 BTU i więcej.

A jak już jesteś zdecydowany i mieszkasz w Warszawie to polecam Bakalarską, masz tam takie nasze małe chinatown i w co drugim sklepie z warzywami są woki. Takie jakich używają właściciele tych
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023 Jak kupisz wróg, że stalową rączka to możesz go użyć nawet w piekarniku, albo zrobić z niego doniczkę i nikt tego nie będzie sprawdzał. Najtańsze palniki pod wok (ok. 200 zł) mają moc +4kW. Profesjonalne potrafią osiągnąć nawet 30kW z boostem.

Kup sobie po prostu jakiegoś pekina z powłoką i będziesz zadowolony. Prawdziwego stir fry I tak nie zrobisz, a będziesz miał od razu głęboka patelnie w której zrobisz też jakiś
  • Odpowiedz