Aktywne Wpisy
JudzinStouner +65
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Carguy +149
ktoś miał pomysł ( ͡º ͜ʖ͡º) #nieruchomosci #mieszkanie #heheszki #deweloperka #kredythipoteczny #warszawa
Głównie chodzi mi o przyprawy/ marynatę i glazura po zrobieniu. Ostatnio robiłem przyprawy jakie były pod ręką, 74C 24h, potem smarowanie sosem BBQ i do piekarnika. Były genialne, ale może ktoś rozgryzł lepiej któryś przepis?
Przy okazji może ktoś mi doradzi jak kupić najlepsze żeberka? Jestem laikiem w temacie żeberek, a zdaje się że są różne cięcia żeberek?
#sousvide #gotujzwykopem
Jeżeli chodzi o BBQ to absolutnym gamechangerem jest dym w płynie coś jak https://allegro.pl/oferta/dym-wedzarniczy-w-plynie-aromat-dymu-buk-500ml-13003438411 ważne żeby był to produkt na bazie destylatu z drzewa rozpuszczonego w wodzie.
Żeberka solisz i smarujesz mixem melasy i tego dymu (proporcje melasy do dymy to 2:1), pakujesz w worek i gotujesz 75stopnii jest spoko ale 24h to trochę długo, proponowałbym coś w okolicach 6 czy nawet 4 godzin no chyba że wolisz żeberka które się totalnie rozpadają, ja wolę jak mają trochę więcej tekstury. Po wyjęciu ponownie smarujesz mixem dymu i melasy, przyprawiasz suchą przyprawą (tutaj coś znajdź co lubisz) i do pieca 200 stopni na 30
Mam ochotę na żeberka w dowolnym stylu, lubię takie rozpadające się, ale zrobie na test 6/12/24h i zobaczymy.
Melasa trzcinowa czy użyć innej? Sucha przyprawa tzn. masz na myśli gotowe mieszanki? Bo jak własne kompozycje to właśnie szukam inspiracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze za mało żeberek sous vide zrobiłem i nie jestem pewien na ile istotne jest przyprawienie przed włożeniem do worka, a
@JuneJohn: trzcinowa, powinienem napisać.