Aktywne Wpisy
restofme +351
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Mam poważny problem i nie mogę przez to spać
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Głównie chodzi mi o przyprawy/ marynatę i glazura po zrobieniu. Ostatnio robiłem przyprawy jakie były pod ręką, 74C 24h, potem smarowanie sosem BBQ i do piekarnika. Były genialne, ale może ktoś rozgryzł lepiej któryś przepis?
Przy okazji może ktoś mi doradzi jak kupić najlepsze żeberka? Jestem laikiem w temacie żeberek, a zdaje się że są różne cięcia żeberek?
#sousvide #gotujzwykopem
Jeżeli chodzi o BBQ to absolutnym gamechangerem jest dym w płynie coś jak https://allegro.pl/oferta/dym-wedzarniczy-w-plynie-aromat-dymu-buk-500ml-13003438411 ważne żeby był to produkt na bazie destylatu z drzewa rozpuszczonego w wodzie.
Żeberka solisz i smarujesz mixem melasy i tego dymu (proporcje melasy do dymy to 2:1), pakujesz w worek i gotujesz 75stopnii jest spoko
Mam ochotę na żeberka w dowolnym stylu, lubię takie rozpadające się, ale zrobie na test 6/12/24h i zobaczymy.
Melasa trzcinowa czy użyć innej? Sucha przyprawa tzn. masz na myśli gotowe mieszanki? Bo jak własne kompozycje to właśnie szukam inspiracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze za mało żeberek sous vide zrobiłem i nie jestem pewien na ile istotne jest przyprawienie przed włożeniem do worka, a na
@JuneJohn: trzcinowa, powinienem napisać.
@JuneJohn: niekoniecznie gotowe, znajdź jakiś generyczny BBQ RUB na internetach i sobie samemu mieszaj wg własnego gustu. Uważaj tylko z solą bo niektóre przepisy na mixy mają jakieś absurdalne ilości soli