Wpis z mikrobloga

Co Wam sprawia przyjemność w życiu? Jak być zadowolonym? Ale tak serio, poważne odpowiedzi tylko. Po 30. jestem, a k---a dalej nie wiem. Kiedy osiągam cele i już myślałem, że to będzie "to"... okazuje się, że to nie to. Nie cieszy. Jest jeszcze gorzej. Uprzedzam, że jak na aspergera to w życiu poszło mi całkiem nieźle, większość normików pewnie by zazdrościła. Często czuję się jakbym był popieprzoną, autystyczną wersją Bojacka Horsemana (jego też nic nie cieszyło, mimo że miał dużo). Nie wiem czy też macie takie poczucie braku spełnienia? A może znaleźliście "to coś"? Podzielcie się albo pożalcie, co kto woli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#asperger #autyzm #spektrum
tang64 - Co Wam sprawia przyjemność w życiu? Jak być zadowolonym? Ale tak serio, powa...

źródło: bb

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tang64: Trudno powiedzieć. Ja muszę wiele rzeczy się nauczyć aby zrozumieć. Nawet proste rzeczy. Proponuję rozmowę z psychologiem lub poczytanie o celach i przyjemności. Często postępowałem jak inni. Wydawałoby się że skutek powinien być podobny a nie był. Nie rozumiałem wszystkiego co wiąże się z daną czynnością. Innym przychodziło to instynktownie. Przez co wiele mi umykało.
  • Odpowiedz