Aktywne Wpisy

kutmen2 +63
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę

Jagoo +128
A więc jestem po moim pierwszym festiwalu, gdzie wzięli mnie jako osobę od dekoracji. Wspaniała była to przygoda, aczkolwiek nie była to łatwa rzecz. Przez tydzień po 10 godzin dziennie pracowaliśmy nad tworzeniem przestrzeni imprezowej dla ludzi. Niesamowicie było potem obserwować ludzi, którzy robią sobie zdjęcia z moimi deco!
Więcej fot w komentarzach
#jagooart #totemfestiwal #dekoracje #uvart #tworczoscwlasna #sztuka #
Więcej fot w komentarzach
#jagooart #totemfestiwal #dekoracje #uvart #tworczoscwlasna #sztuka #
źródło: temp_file3174380517716913967
Pobierz

@tang64: w sumie na dłuższą metę to nic xD nadal szukam sensu w życiu
Komentarz usunięty przez autora
@tang64: to pomimo 30 lat na karku, nie wiesz, że to dążenie do celu jest szczęściem? To tak jak z serialami czy książkami, po skończeniu czuje się pustkę, aż do następnego serialu czy książki
@tang64: indywidualizm. Nie wiem, jak ci to rozwinąć, ama.
@choochoomotherfucker: czyli takie stoickie podejście? Sporo jest stoików wśród autystów, ja od dzieciństwa starałem się stosować takie podejście, może pomagać w szczególności u autystyków, bo chroni przed zranieniem przez inne osoby, ale nie wiem czy to jest dobre na dłuższą metę...
@MattCobosco: pogodzić się?
@tang64: nie jestem najszczęśliwszym człowiekiem na Ziemi, żeby nie było, nadal nie umiem się ze wszystkim pogodzić. Pomimo tego, co napiszę poniżej, nadal wierzę, że "będę kimś" - to taki dualizm. ;)
Natomiast u mnie były to trzy etapy:
- najpierw jako dziecko uważałem, że jestem kimś, niezwykle ważny, spostrzegawczy, mogę zrobić wszystko lepiej
@MattCobosco: przepraszam, że wyciągam tylko jeden wątek z twojego wpisu - ale brzmi bardzo sensownie. Możliwe, że ja sam nie wiem, czego potrzebuję. Może faktycznie lepiej o tym poczytać i liczyć, że to pomoże, bo innym pomaga.
Bardzo trafne nawiązania kulturowe, mnie się szczególnie wryła ta kwestia Gandalfa ( ͡°
@tang64: Jeszcze dodam, że może okazać się pomocne rozbicie swojego życia na poszczególne jego aspekty (emocjonalne, społeczne, fizyczne, zdrowotne itd.) i zastanowienie się, gdzie są braki i w jaki sposób można je poprawić - coś jak realizacja dużego projektu.
Tu tylko niektóre z klasyfikacji:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Potrzeba
@MattCobosco: Możesz rozwinąć temat? Podać jakieś przykłady tych rzeczy które każdy powinien przejść, by nie odczuwać braków?
https://openstax.org/books/psychologia-polska/pages/9-2-teorie-psychologii-rozwojowej
To bardzo ogólnie i dotyczy głównie dzieciństwa, ale mam też pdf książki omawiającej całą dziedzinę psychologii rozwojowej (psychologia rozwoju człowieka pod red. J. Trempały), tylko książka ma 562 strony, więc mogę podesłać na priv. Przy czym w niej tak konkretnie nie mówi się o etap -> rozwiązanie -> skutek, raczej jest to opis typowych zmian
@MattCobosco: Mhm, łatwo się mówi. A co jeśli ktoś się już przyzwyczaił i to cierpienie się rozgościło na tyle, że człowiek zaczyna sabotować dobre rzeczy... żeby znów wrócić do tego stanu (cierpienia)? Może to brzmi górnolotnie, ale czasem chyba tak mam... jakby intuicyjnie odpycham ludzi, żeby nie byli zbyt blisko? Czy to ma jakąś nazwę? Pytam, bo widzę, że jesteś oblatany w tej tematyce