Wpis z mikrobloga

czemu w tym z------m #lidl żeby zapłacić za drobne zakupy gotówką to muszę wzywać do kasy samoobsługowej kasjera żeby otworzył normalna kasę i żeby mnie obsłużył przy kasie samoobsługowej?! przecież to jakiś absurd... z 2 minutowej porannej wyprawy po pierdoły robi się w--------e na pół dnia
#problemypierwszegoswiata
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Limonene:

w jaki sposób możliwość płacenia tylko kartą podczas gdy ktoś chce gotówką, to tresowanie żeby używać tylko samoobsługowych?

Uwielbiam kasy samoobsługowe, i mam w nosie szurskie teorie o likwidacji gotówki(tak jakby to był jedyny problem z odbieraniem wolności obywatelom, a nie że od dawna mamy setki takich przypadków ¯\(ツ)/¯), ale jednak stanę tutaj w roli adwokata diabła. Dostęp do normalnych kas jest w praktycznie każdym mniejszym markecie utrudniany, tak
  • Odpowiedz
@Limonene: @frutson W lidlach poza godzinami szczytu notorycznie zamykają wszystkie kasy, i idź pan kasuj cały wózek do samoobsługowej, raz mi baba nie chciała otworzyć normalnej kasy, to zostawiłem cały wypchany wózek pod kasą i wyszedłem. Przecież nie będę tego sam kasował, a nawet jakbym chciał to te zakupy by mi się nie zmieściły na tej wadze. Jeszcze te bramki jak na bydło przy kasach, że musisz zeskanować paragon.
  • Odpowiedz
nigdy nie widziałem by wszystkie kasy były zamknięte

@frutson: U mnie to norma. Raz miałem duży wózek zapakowany po brzeg. Poprosiłem o otwarcie kasy tradycyjnej bo nawet nie zmieszczę się z wszystkimi produktami w samoobsługowej. Odmówiono mi i zaproszono do samoobsługowej...
  • Odpowiedz
@frutson: gdzie mieszkasz? U mnie od dawna już wszystkie zamkniete, jak poprosiłem panią o otwarcie bo mam zakupy za j----e 500zl to poprosiła o skorzystanie z samoobsługowej, bo ona jest sama teraz na kasach i musi być na samoobsługowych. Od kilku msc nie bylem na kasie w Lidlu bo są wiecznie zamknięte. Już nawet komunikat nie leci, że można zawsze skorzystać ze zwykłej, ale nie wiem, czy już se nie
  • Odpowiedz
muszę im przyznać rację, że wszystkie sklepy które mają samoobsługowe kasy mocno narzucają korzystanie z nich ¯\(ツ)/¯

@Zgrywajac_twardziela: z tym nie dyskutuję, polemizuję z twierdzeniem że zakaz płacenia gotówką podczas gdy ktoś ma tylko gotówkę ma kogoś zachęcić do korzystania z samoobsługowych kas, skoro OP się tylko na to w-----ł
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: no chyba nie, OP napisał że go w------o, że nie mógł zapłacić gotówką, a ja odpowiedziałam na ten komentarz:

W ten sposób tresują, żebyś już tylko korzystał z tych samoobsługowych. Też mnie to w-----a
  • Odpowiedz
po co się w---------z do kasy samoobsługowej jak nie możesz sam się obsłużyć

@frutson: Alkoholu i energetyków też nie kupujesz na samoobsługowej?
  • Odpowiedz
@frutson u mnie w Lidlu często wszystkie zwykłe kasy zamknięte i tylko samoobsługowe. Jakieś dziwne kombinacje jak ktoś chce gotówką zapłacić, widziałem że kazali takim osobom normalnie samemu zeskanować wszystko na samoobsługowej, a potem zapraszali do zwykłej kasy obok, żeby tylko przyjąć płatność i po tym pracownik jakoś odblokowywał kasę samoobsługową i paragon się drukował.
  • Odpowiedz
@frutson: ja widziałem kilka razy z rana (Lidl Mazury Pisz) wszystkie kasy zamknięte i tłum ludzi przy samoobsługowych i jedna kasjerka pomagała tam zatwierdzać
  • Odpowiedz