Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@idk_nvm: Poza tym że napisałeś tyle a dalej nie wiadomo nic, to podstawowe pytanie czy krew była jasna czy ciemniejsza. I zamiast robić wiele innych badań na nic nie wskazujących bez zbadania ciebie, to zrób sobie po prostu badanie pod kątem krwi utajonej.
  • Odpowiedz
  • 0
@hurb: Pisałem, że to były pod kątem walenia teścia na siłownie badania. Po prostu akurat je miałem pod ręką. Oki zrobię takie.
  • Odpowiedz
@idk_nvm: Jasna krew to znak że krew pojawia się na samym końcu jelita. Mógł ci pęknąć żylak, którego nie czuć/nie widać. Albo jadłeś buraczki bo zdarza się że zostawiają takie smugi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Generalnie będziesz żyć i od tego nie umrzesz. Możesz skonsultować z innym chirurgiem
  • Odpowiedz
  • 0
@czarna_olewka: cool! Ale wtedy trzeba będzie długo czekać czy będę mogl prywatnie za friko na skierowaniu i tylko zapłacić za konsultacje?
Sorry ale dopiero od niedawna interesuje się służbą zdrowia i żyłem w Internecie tylko do tej pory więc serio nie wiem jak to działa xd
  • Odpowiedz
@idk_nvm: kolonoskopia to nie jakaś endoproteza żeby się czekało 3 lata, normalnie zrobisz gdzieś na NFZ ze skierowaniem od rodzinnego w ciągu 2-3 tygodni raczej. Inna sprawa, że NFZ chyba nie obejmuje znieczulenia z tego co wiem xD ale wiem też, że robi się tak, że kolonoskopia sama na NFZ i dopłacasz tam 150 zł czy ileś za znieczulenie jeżeli placówka ma anestezjologa i sprzęt
  • Odpowiedz
@idk_nvm nie no jeśli masz skierowanie to możesz bezpłatnie zrobić tylko w placówkach które mają kontrakt z NFZ o robia to na NFZ. Prywatnie to zapłacisz za wszystko
  • Odpowiedz
@idk_nvm: najlepiej zadzwonić prywatnie i się dopytać. Wydaje mi się że prywatna placówka honoruje skierowania spoza, w końcu ma w tym biznes. Czas oczekiwania na kolonoskopię na NFZ to kilka miesięcy, ale też jest duży wybór placówek więc najlepiej obdzwonic wszystkie w rejonie i wybrać najkrótszy termin. Zastanów się nad dopłatą za znieczulenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@czarna_olewka: wziąłem prywatne, bo jednak ta krew jest ciągle a prywatnie i tak muszę 2 tygodnie czekać :/ xd i kminie, czy iść też na jakąś konsultacje wcześniej do proktologa czy bez sensu? generalnie to i tak 3 tygodnie potem się na wyniki czeka tej kolono ;o
  • Odpowiedz
Wklej to pytanie na grupę medyczna na Fejsie - np. Porady medyczne - forum medyczne. Są tam lekarze więc na pewno coś doradza. Za komentarze nie na temat wylatuje się z grupy więc na plus. I można anonimowo. @idk_nvm
  • Odpowiedz