Aktywne Wpisy
Viesti +182
Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie

źródło: 111
Pobierz
koniolizator +296
Przychodnia czynna od 8:00, rejestracja telefoniczna. Centralka odrzuca wszystkie połączenia przed otwarciem. Wykręcam nr 07:59:55 sek, aby uwzględnić czas wybierania numeru. Łączę się, przeklikuję cyferki automatem (znam na pamięć jak pomijać komunikaty).
Jesteś 19 w kolejce.
Jesteś 19 w kolejce.
A teraz nagle odwróciło się to, w wojnie na Ukrainie średnia wieku w armii ukraińskiej wynosi jakieś 45 lat, na zdjęciach widać że po obu stronach walczą głównie mężczyźni 40+, no i panuje na wykopie narracja że jak ktoś jest młody to trzeba chronić jego życie, bo może założyć rodzinę, a takiego chłopa w średnim wieku to nie szkoda, bo już zrobił swoje dla państwa.
Dlaczego teraz nagle po x latach, gdy walczyli głównie młodzi, teraz zmiana narracji, i wynika na to że będą walczyć głównie starsi? Skąd to wynika? Czy to jakaś lepsza zmiana w społeczeństwie?
#ukraina #wojna #pieklomezczyzn
źródło: 1
Pobierztylko że z kim, jak kobiety wyjechały, przecież nie będzie laska wracała z np. Szwajcarii czy Anglii (a nawet i z Polski) do zapyziałej chaty
ciekawe jak to będzie po wojnie - pewnie wielka odbudowa, projekty unijne i dużo kasy na przekręty, ale demograficznie to oni są w dupie
Twarda polityka dotyka też i tego aspektu.
Do tego powoływani byli w pierwszej kolejności rezerwiści mający doświadczenie w obsłudze postsowieckiego sprzętu.
@ThomasPol: Na Wukrainie jest obowiązkowy pobór, tam się nic nie zmieniło od lat.
@lysyznysy: XD ale to 100k to się wyczerpie w pierwsze 6 miesięcy.