Aktywne Wpisy

Mirki, mamy mega spinę z sąsiadem. Otóż, mój somsiad ma 2 takie jak na zdjęciu "miejsca rodzinne", czyli dwa miejsca jedno po drugim, czyli łącznie ma 4 miejsca parkingowe (ciekawe skąd miał na to pięniążki xD). Od kiedy tu mieszkam nie widziałem jeszcze żeby tam parkował. Korzystając z okazji postanowiłem postawić na jednym z tych miejsc furkę i nic nie mówić. Mijały miesiące i nic się nie działo, nawet coś tam śmieszkowaliśmy
źródło: 75499_a
Pobierz
NoMoreTearsJustSmile +223
źródło: temp_file2398506849518719613
Pobierz

A teraz nagle odwróciło się to, w wojnie na Ukrainie średnia wieku w armii ukraińskiej wynosi jakieś 45 lat, na zdjęciach widać że po obu stronach walczą głównie mężczyźni 40+, no i panuje na wykopie narracja że jak ktoś jest młody to trzeba chronić jego życie, bo może założyć rodzinę, a takiego chłopa w średnim wieku to nie szkoda, bo już zrobił swoje dla państwa.
Dlaczego teraz nagle po x latach, gdy walczyli głównie młodzi, teraz zmiana narracji, i wynika na to że będą walczyć głównie starsi? Skąd to wynika? Czy to jakaś lepsza zmiana w społeczeństwie?
#ukraina #wojna #pieklomezczyzn
źródło: 1
Pobierz@ThomasPol: XDD i z czego ich szkolą? Z wołania artylerii na kozojebców z kałaszkami? To nie ta skala konfliktu wania.
@Nateusz1: Znacznie gorsza zmiana w społeczeństwie nazwana tragedią demograficzną, pierwszy raz w historii ludzkości. Zazwyczaj młodych było mnogo i nie było problemów dla ówczesnych tyranów wysyłanie ich na rzeź.