@NihilistycznyFemboy xD szkoda moich palców na tłumaczenie tego. Nie bój się, możesz nie wierzyć, możesz wierzyć, możesz robić co chcesz. Jeśli będziesz dobrym człowiekiem to nie będziesz szedł na wieczne cierpienie nigdy ʕ•ᴥ•ʔ O to w tym chodzi tak naprawdę Peace joł
@MazurskiSmak: no i co ma wspólnego twoja wiara z dogmatami religii katolickiej, z której nabija się OP? Po co się w---------z, skoro masz jakieś własne wierzenia, które nie są związane z tematem?
@NihilistycznyFemboy Zdziwię cię ale nawet osoby wierzące mogą nie być zbawione. W ogóle to co kościół katolicki naucza na temat zbawieni nie jest w żaden sposób zgodnie z Biblią
@Rolnikt Ale przecież tego nie da się inaczej zrozumieć. Tak czy siak kościołowi bardziej opłaca się noe zachęca ludzi do czytania Biblii bo przypadkiem mogliby się od papieża odwrócić i przestać sponsorować jego korporacje
@NihilistycznyFemboy: 1. Tak, to tak działa. Jak ktoś nie wierzy w Boga to sam skazuje się na potepienie. Dokladnie to wybrał. 2. Jesli w świecie tego mema trafił do nieba - to tak, żałował szczerze. To oczywiste. 3. Tak, bardzo fajnie.
@vrim W pełni się z Tobą zgadzam, ewentualnie dodałbym, że to fsamo "bycie dobrym człowiekiem" mogloby starczyć w sytuacji ludzi co nigdy nie poznali Chrystusa (obecnie jakies plemiona
@Bover xD urocza jest ta buzująca w was nienawiść. Jak masz za dużo energii to idź w worek poboksuj albo pobiegaj w parku zamiast próbować całemu światu udowodnić swoje urojenia
@Rolnikt Ogólnie kościół katolicki twierdzi że Stary testament nas nie obowiązuje, tylko nawet sam Jezus mówi coś takiego: „Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić” Znaczy że stary testament nas obowiązuje, ale co można wymagać od kościoła który Maryje i świętych wynosił ponad Jezusa i uważa że papież we wszystkim co mówi jest nieomylny
@NihilistycznyFemboy: Tak, gdzie problem? Ona nie chciała Boga czyli sama zrzekła się nieba. On natomiast żałował szczerze, czyli zostało mu przebaczone (tak jak w przypowieści o pracownikach w winnicy - te sama zapłatę dostali ludzie pracujący od początku i ci co przyszli na sam koniec). Wszystko tak jak należy :)
Ostatnia zmiana w drzewku komentarzy przyniosła sporo emocji i – nie ma co ukrywać – wiele uwag z Waszej strony. Przeczytaliśmy Wasz feedback, zebraliśmy kluczowe zastrzeżenia i zakasaliśmy rękawy, żeby jak najszybciej poprawić to, co najbardziej przeszkadzało w codziennym korzystaniu z serwisu. Dziś wracamy do Was z podsumowaniem - oto co już udało nam się wdrożyć oraz nad czym będziemy pracować w pierwszej kolejności:
@MazurskiSmak: według katolicyzmu wystarczy że nie wierzę i idę na wieczne cierpienia + według biblii powinno mnie się conajmniej ukamieniować
skad wiesz o co chodzi w religii naprawdę i dlaczego twoja opinia ma być więcej warta od jakiegoś np katola?
Peace joł
Po co się w---------z, skoro masz jakieś własne wierzenia, które nie są związane z tematem?
@MazurskiSmak: przecież to jest herezja co piszesz. Nauczanie kościoła katolickiego jest inne.
@Pas-ze-mna-owce: to tak nie działa jeśli ktoś nie chcę wierzyć w tego okrutnego Boga to nie znaczy że chcą być torturować na wieki wieków
Plus dodam że chrześcijaństwo to nie tylko kościół katolicki xd
2. Jesli w świecie tego mema trafił do nieba - to tak, żałował szczerze. To oczywiste.
3. Tak, bardzo fajnie.
@vrim W pełni się z Tobą zgadzam, ewentualnie dodałbym, że to fsamo "bycie dobrym człowiekiem" mogloby starczyć w sytuacji ludzi co nigdy nie poznali Chrystusa (obecnie jakies plemiona
„Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić”
Znaczy że stary testament nas obowiązuje, ale co można wymagać od kościoła który Maryje i świętych wynosił ponad Jezusa i uważa że papież we wszystkim co mówi jest nieomylny
@MazurskiSmak: ale to ty się dzbanie wbiłeś w czyjś wątek i odpowiadasz nie na temat
@MazurskiSmak: Tak, ale tylko jeżeli do bycia dobrym człowiekiem konieczne jest trwanie w katolickiej wierze.