Wpis z mikrobloga

Ech umysł cebulaka walczy z umysłem fana diuny. Jak myślicie warto iść na imaxa czy lepiej poczekać na torrent?

#diuna #torrent #filmy #imax

jak wyżej

• Obejrzy w imax 67.3% (105)
  • Czekaj na wersje torrent 32.7% (51)

Oddanych głosów: 156

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: jakbym był fanem tego uniwersum to nawet bym się nie zastanawiał tylko szedł do kina.

teraz nawet miałem iść na to, ale że pierwsza część mi tak średnio podeszła, była w porządku, ale zero jakiś emocji czy podjarki. No to jak mam iść siedzieć 2h45 minut w fotelu bez możliwości pauzy, plus na tygodniu po pracy to mi się nie chce.
Innymi słowy pójście do kina byłoby swego rodzaju
  • Odpowiedz
@K-S-: Byłem w imax i jakoś jest tragiczna poczekaj na 4k z toreentów albo bluray nic oczywiście poza dźwiękiem nie jest lepsze w kinie. Jak trzęsie ci się fotel na którym siedzisz to jest coś nie tak z mocą głośników tu chodzi o jakość a nie głośność.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Pixario: Z tym fotelem to oczywiście przenośnia, chodzi o to że przy bardziej wybasowanej muzyce czuć wibracje. W domu słucham głównie na słuchawkach więc nie będę miał tego efektu.

A co do jakości obrazu, widziałem twój wpis, też byłem w poznianiu i jakość wydawała mi się ok. W sensie mógłbym nie zauważyć braku płynności obrazu, ale kolory od razu bym wychwycił. Co prawda te czarno białe sceny wydawały się dziwne,
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Pixario: Może napisz do nich jakąś skargę albo coś, gdy ja byłem to mieli brudny ekran, w sensie tak jakby ktoś przejechał po nim wybrudzoną od sadzy ręką. Ale nie wpływało to na jakość obrazu.
  • Odpowiedz
@K-S-: nie chodzi o brudny ekran tylko skale jasności obrazu jest za jasny pewnych momentach można to porównać do monitora jak czasami ma efekt backlight bleeding, a co do "jakości" to norma w poznaniu imax porostu niektóre sceny pokazują pikseloze zważyłem to w awatarzę, hobbicie i teraz w diunie to kino tak ma pewnie po prostu niskiej jakości projektor.
PS. A co do filmu zrobili z niego akcyjniaka amerykańskiego
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Pixario: Co do pikselozy to też zauważyłem, tak jakby komputer nie wyrabiał przy bardziej dynamicznych scenach. Ale na jasność nie zwracałem uwagi. Choć jak pisałem wyżej, te czarno białe sceny na arenie wydawały mi się mega dziwne.

A co do fabuły to szkoda gadać. Tam było takie pole do popisu w pierwszych scenach. A oni wymyślili sobie jakiś sztuczny spór między fremenami. I ja rozumiem że film to nie książka,
  • Odpowiedz
@Pixario: tutaj potwierdzenie https://lfexaminer.com/theaters/ Poznań ma najgorszego Imaxa czyli xenona 2k w 2005/6 to było coś super ale teraz to przestarzała technologia każdy chyba ma 4k w domu nawet najtańsze telewizory obsługują ten format do tego dochodzi brak HDR w kinie stąd te słabe kolory no niestety polski imax nam się zestarzał czekam na wymianę projektorów
  • Odpowiedz