Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim jakim sposobem Excel na poziomie podstaw vba i angielski c1 nie wystarczają do pracy w korpo? Przecież ten poziom excela to wyższe umiejętności niż 90% osób używających go w biurach.
  • Odpowiedz
@Sojourner aktualne. U mnie w pracy w głównej mierze trzeba znać dobrze jakieś logiczne funkcje w excelu i tabele przestawne i pracę na danych. To jest poziom niżej niż vba. Jedyny problem ze aktualnie rynek jest taki że na jedno miejsce jest 100+ osób.
  • Odpowiedz
@FPmaster: No to wyjaśniłeś. Ja poziom języka też C1 jak OP, Excela też coś potrafię, choć nie tak jak autor, po studiach jestem i też ciężko właśnie przez to, że jest tyle osób na jedno miejsce.

Może miał zdjęcie w CV i się nie spodobał rekruterce, może źle spojrzano na to, że robi na magazynie, może ktoś miał jeszcze lepsze kwalifikacje itp.
Czynników sporo, a teraz jak tyle ludzi się
  • Odpowiedz
@Sojourner no rynek pracy jest aktualnie ciężki. Oprócz kwalifikacji trzeba też się wstrzelić z zarobkami i masą innych czynników. Już nie mówiąc o fakcie że aktualnie panuje etap redukcji zatrudnienia w biurach aniżeli zatrudniania. Zawsze się zastanawiam czy ludzie którzy na wykopie piszą że pracy jest pełno i mogą znaleźć z dnia na dzień nową są świadomi tego co się dzieje aktualnie xD no chyba że to lekarze czy inni programiści
  • Odpowiedz