Wpis z mikrobloga

@aleksander_z: wisi na ścianie, nad biurkiem. Miał być do programowania ale mimo, że fajnie to wygląda - nie zdaje egzaminu (komiksy się za to świetnie czyta :D)... jest trochę za daleko od moich krótkowzrocznych oczu, jeszcze muszę to dopracować. ;-)

@zenon0800: ogrzewanie (ale nie u mnie, łączę się zdalnie). Nie wszystko jeszcze działa. ;c

@bodzio_pl: (1) Transmetropolitan. (2) Inspirowałem się klasycznym Gnome 2. Pamiętam, że było to wygodne i
@bodzio_pl: KDE to moje ulubione środowisko i nigdy nie używałem addonów (poza krótką chwilą gdy je testowałem) - to, że jakieś funkcje istnieją nie znaczy, że musisz ich używać: jednorazowy setup pod siebie i później już zostaw jak jest... polecam, wielu ludzi nie daje szansy KDE, a to najbardziej dopracowane ze środowisk. :-)
@bodzio_pl: np. tylko KDE i Cinnamon z domysłu dzielą ekran na 4 części tak, że po przeciągnięciu okna np. w prawy-górny róg ekranu: okno zajmie 1/4 obszaru. Wszędzie indziej, ekran dzieli sie tylko na połowę (choć pewnie można to ustawić). Takich pierdół które cieszą jest naprawdę wiele. ;-)
@bodzio_pl: no tak ale możesz sobie poprzeglądać aplikacje z full które byś chciał użyć i zainstalować je oddzielnie. Też zawsze miałem minimal ale KDE nie działa wolniej gdy masz zainstalowane wszystko (ew. polecam sobie po prostu dobrać odpowiednie pakiety z https://www.archlinux.org/packages/?sort=&q=kde-meta-&maintainer=&flagged= albo po prostu pojedyncze aplikacje), a system i tak zajmuje mało miejsca w porównaniu z multimediami więc nie ma co się szczypać... ;-) ja mam wszystkie kde-meta poza accessibility, plasma-addons,
@bodzio_pl: miałem plan miec czysty system KDE/Qt i nie mieć gconf i GTK w ogóle... no ale się nie da: potrzebowałem sdk dla androida, cheese z gnome, chromium jako przeglądarka bo ma najnowszego flasha, do tego tor bundle i się nazbierało... nie ma chyba sensu próbować się ograniczać do jakiegoś toolkitu: zainstalowąłem sobie oxygen dla gtk i wszystko wygląda tak samo, chromium wygląda jakby było zaprojektowane dla kde. ;-)