Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wypłacić #kryptowaluty omijając cały ten podatkowy bajzel?
Nie zgłosiłem wpłaty bo nie wiedziałem, że trzeba. Myślałem że to jak przy normalnych akcjach dopiero przy spieniężeniu podatek od zysku się płaci. Sama suma nie jest jakaś wielka, ale zrobiła się 2x większa od wpłaty więc szkoda płacić na te złodziejskie państwo cokolwiek.

Dla zasięgu może jeszcze #finanse

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kiedys mogles płacić kartą binance w sklepach za pomocą krypto, np usdt. Moze jakaś inna giełda ma karty platnicze do wyrobienia? Wtedy widzę to tak, że przelewasz sobie miesiecznie z portfela np 500 usdt i nie wiem, placisz w sklepie kartą. A hajs z etatu czy skąd tam masz czysty dochód na inwestycje. Niech mnie ktos poprawi jesli shitpostuje ale jesli kapital nadal trzymasz w krypto, w tym pzypadku
  • Odpowiedz
trzeba zgłaszać wpłatę? chyba już ich całkiem… nie zgłaszałam i nie zamierzam też zgłaszać wypłaty
  • Odpowiedz
@kaeres: Ja też mam w p-------u. Często wpłacałem po 100 200 400 zł w różnych ramach czasowych traciłem zyskałem do tego dochodzą dexy stalkingi jest to nie do wytłumaczenia ani pokazania
  • Odpowiedz
@cyborgkombat: niby tak, ale jak kupisz sobie nie wiem, TV za 10k, czy polski US wie że poszło takie "zlecenie" z konta zarejestrowanego nie wiem, na Litwie pod naszym imieniem? Nie używałem dużo tej karty Binance wiec też chce zrozumieć, jak to działa. Jak dobrze pamiętam żadnego dowodu, peselu nie podawałem im ale konto zakładałem pare lat temu
  • Odpowiedz
  • 0
@uzytkownik_wykop_pl: ale te zgłoszenie wpłaty można zrobić później? Np. właśnie w momencie wypłaty aby zapłacić podatek od faktycznego zysku a nie od całości? Czy trzeba to zrobić jakiś czas po dokonaniu wpłaty a potem to już kaplica?
  • Odpowiedz