✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirki, potrzebuję porady. Jestem w związku od 8 lat. Od początku mówiliśmy: ślubu nie, dzieci nie. I o ile jakoś ślub nadal jest mi obojętny, tak od jakiegoś czasu coraz bardziej czuję, że spełniłabym się jako mama. Starałam się rozmawiać ze swoim niebieskim i powiedział, że dzieci jeszcze nie teraz, ale ja właśnie skończyłam 32 lata i mam poczucie, ze albo teraz albo wcale. Boję się też, że on mi tak powiedział, bo wcale nie chce zmieniać zdania, ale chciał kupić trochę czasu. Warunki są, jedynie nie chce dopuścić do sytuacji, gdzie jedno z nas będzie musiało się zmuszać. #zwiazki
@mirko_anonim: młodsza nie będziesz i o ile medycyna idzie naprzód i coraz spokojniej matkami zostają kobiety do 40,, o tyle najwyraźniej bardziej komfortowo czułabyś się teraz. Ale jeśli się okaże, że on dzieci dalej nie chce i nie teraz, a w ogóle (bo jeśli chce w przyszłości, to kwestia wieku jest dla niego jasnym argumentem, żeby sprawę przyspieszyć), to musisz zdecydować czy ważniejszy jest dla ciebie niebieski czy rozród.
Mirki, potrzebuję porady. Jestem w związku od 8 lat. Od początku mówiliśmy: ślubu nie, dzieci nie. I o ile jakoś ślub nadal jest mi obojętny, tak od jakiegoś czasu coraz bardziej czuję, że spełniłabym się jako mama. Starałam się rozmawiać ze swoim niebieskim i powiedział, że dzieci jeszcze nie teraz, ale ja właśnie skończyłam 32 lata i mam poczucie, ze albo teraz albo wcale. Boję się też, że on mi tak powiedział, bo wcale nie chce zmieniać zdania, ale chciał kupić trochę czasu. Warunki są, jedynie nie chce dopuścić do sytuacji, gdzie jedno z nas będzie musiało się zmuszać.
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim