Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G06DbT: ja też mam, dwa, jedno użyczam tylko od czasu do czasu bliskiej znanej osobie, drugie mniejsze jest w obrocie
nie wiem jak sobie radzą tacy potentaci z kilkunastoma mieszkaniami
dzisiaj nawet prądu i wody nie możesz odciąć
  • Odpowiedz
  • 517
@TerazPolska123: I to jest największy problem, że taki potencjalny najemca może Ci generować straty, i nic z tym nie możesz zrobić.

Prawo powinno być jasne i proste. Jak ci ktoś nie płaci np trzy miesiące, czy pół roku, to masz prawo go eksmitować. Oczywiście w eskorcie policji, żeby nie było, że przywłaszczysz sobie rzeczy takiego delikwenta. A gdzie on pójdzie? To już nie problem. Państwo powinno się takimi ludźmi zajmować,
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT no dlatego żadna partia tego nie wprowadzi bo nie wygrała by wyborów. Ludzie lubią wygodę. Nie zgodzą się na brak dachu nad głową bo jakiś procent społeczeństwa to pasożyty.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
Problem jest w tym, że mieszkania kupują ludzie którzy ich nie potrzebują, a służą jedynie jako ochrona kapitału.

@olokynsims: Ludzie mają prawo mieć i 1000 mieszkań i nikomu ich nie wynajmować
  • Odpowiedz
@G06DbT pół roku? Ocipiałeś? Mam mieszkanie w Dubaju, najemca płaci mi za rok z góry i jak nie ma to w--------a w podskokach i dokładnie tak to powinno wyglądać. Jeśli państwo chce jakieś "siatki socjalne" dla samotnych matek czy inne bzdety to proszę bardzo. Niech państwo zapłaci za nią rachunek. Proste? Proste.
  • Odpowiedz
pół roku? Ocipiałeś?

@Corranh: to był tylko przykład. Tylko w Polsce zamiast brać przykład z najlepszych, i stosować sprawdzone metody, to bierzemy to co najgorsze.
  • Odpowiedz