Aktywne Wpisy
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
InnyWymiar90 +37
Na nocnej nikt nie zauważy
Capricioza 2018 - 21,50zl
Capricioza 2022 - 32,00zl
Capricioza 2023 - 41,00zl
Capricioza dzisiaj - 52,00zl
Czesc, nie jemy
#inflacja #rynek #pizza #gastronomia
Właśnie dlatego, że ceny rosną. I nie jestem na tyle krótkowzroczny aby zrzucić to na pościel pazerność właścicieli lokali.
Tak się kończy drukowanie pustej kasy, wieczne podnoszenie podatków i co raz więcej bzdurnych regulacji.
A kto mówi o zostaniu milionerem? Ja robię hajs na czymś innym i nie potrzebuję póki co zmieniać zajęcia. Nie mniej w gastronomii jest dobry pieniądz. Gdyby nie było, to gastro nie rozrastałoby się jak grzyby po deszczu.
Nie wiem, gdzie Twoja żona prowadziła pizzerię i jak był
@kokos24: Ale też tam są mniejsze te pizze. Jakby nie patrzeć przy tej cenie składowych na ciasto do pizzy bardziej się opłaca kupić te włoskie składniki i zrobić tą neapolitańską 32 średnicy. (max dozwolona 35)
Takie chlebówki grube półmetrowe przestają być konkurencyjne, no bo co że zapchasz kiche jak ceny #!$%@?.
@victordeleco2: a przepraszam bardzo jakie składniki przeciętna pizzeria musi importować, które nie są u nas produkowane? w import bawią się tylko te najlepsze klepiące neapolitanę i mające certyfikat