Wpis z mikrobloga

tylko Gentoo bo nie ma systemd.

@Assailant: Bycie przeciwko systemd w 2024. XD

Na początku jeszcze szło zrozumieć niechęć, bo jednak nowe rozwiązanie wywracające wiele rzeczy do góry nogami itd., ale po latach kiedy jest to de facto standard i okazało się dużo lepszym rozwiązaniem niż wszystko co było wcześniej?
może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego prace nad tymi linuxami wszystkimi prowadzą do niczego?

@smallboobslover: A prowadzą? To chyba najwięcej stosowany kernel na świecie. Sam Android ma więcej udziału rynkowego niż Windows, a dochodzi jeszcze całe mnóstwo innych urządzeń.

Bezpieczeństwo windy się na tyle poprawiło, że jest praktycznie zblizone do tego z linuxa.

To dlaczego Microsoft swoją chmurę ma postawioną na Linuksie a nie na swoim systemie?

Gdyby microsoft nie był takich
@GratisLPG: do codziennego użytku ubuntu styka, pewnie od 8 lat siedzę i mi się podoba. Wiadomo, idealnie nie jest ale póki co ilość problemów i łatwość ich rozwiązywania to linux >> windows. Do tego windows po paru latach używania muli w cholerę, a linux chodzi tak samo gładko jak pierwszego dnia. ¯\(ツ)/¯ Z wyprzedzeniem odpowiem wszelkim malkontentom klasykiem: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
rzaden_problem - @GratisLPG: do codziennego użytku ubuntu styka, pewnie od 8 lat sied...

źródło: 8g5ijj

Pobierz
@GratisLPG: może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego prace nad tymi linuxami wszystkimi prowadzą do niczego?

No przecież pełno rzeczy się poprawiło. Ty po prostu nie siedzisz, nie śledzisz tych zmian i głupoty gadasz. Jak tyle lat temu siedziałeś to wiele rzeczy się zmieniło, ujednoliciło, unowocześniło i dostało pełno updateów i wsparcia. Wszystkie te biblioteki od czasow GTK2.0, serwis menadżery jak z ujednoliconym api systemd obsługujący wiele fajnych rzeczy dla usług i pozwalający