@marian-stefan: Mnie to osobiście cieszy. Dla naszego kraju stanowiłby olbrzymie zagrożenie. To nacjonalista i wojownik o potężną Rosję. Nie lubił nas.
@mentari: Tak, dokładnie. Mentalności Rosji, ani Rosjan nie zmienisz i lepiej, że ktoś tam ich trzyma pod butem, a cały zachód bardziej lub mniej konsoliduje się przeciwko. Mój ulubiony przywódca Rosji/ZSRS to Stalin. Nikt nie wymordował tylu Rosjan co on. A, że sami Rosjanie to lubią i miło go wspominają to komu to przeszkadza? Z Putinem jest identycznie - ubogaca Rosjan duchowo, bo m.in. dzięki niemu nadal mogą żyć w
@Tytanowy co ty bredzisz człowieku? Stalin mordujący Polaków najlepszy przywódca Rosji? Fiutin mordujący cywili za naszą granicą? W główce ci się coś obróciło. Każdy wie, że z kacapii nie zrobi się cywilizacji bez upływu pokolenia, ale nie bredź. Ja tam wolałbym nowego Jelcyna niż Stalina albo fiutina
@mentari: Myślisz, że oświeceni, uznawani i szanowani na zachodzie carowie imperialnej Rosji Polaków nie mordowali? Może to wydawać się dziwne z naszej perspektywy, ale Stalin przede wszystkim mordował Rosjan i Ukraińców, gdzie liczbę ofiar należy liczyć w milionach, a Polaków w dziesiątkach tysięcy.
W pokolenie nie dało się Polaków wyleczyć z socjalizmu, który trwał 45 lat, a z Rosji chcesz zrobić współczesną demokrację liberalną, jak 600 lat żyją pod czyimś
@zalew_dezinformacji_na_wykopie: Ty nie wal ściemy bo Nawalny akurat był dość długo nacjonalistą. Rosyjski nacjonalizm to nie jest amerykański czy polski nacjonalizm. Nacjonaliści z Rosji mają bardzo dużo krwi na rękach. W 2009 zabili dziennikarkę Anastazje Baburową oraz prawnika i obrońcę praw człowieka Stanisława Merkielowa który działał na rzecz Czeczenów. Wcześniej w 2006 zginął działacz ruchu antyfaszystowskiego. Nawalny się owszem wycofał później ale wcześniej był w tym środowisku i jakoś wówczas
@mentari: Lepszy byłby pachołek sterowany przez Polaków. Albo drugi Jelcyn, który tylko osłabiał swój kraj.
Jednakże w ostatnich latach mocno się ogarnął i nie prezentował żadnych radykalnych, nacjonalistycznych poglądów.
@zalew_dezinformacji_na_wykopie: Granie pod publikę, nie zmienił swoich prawdziwych poglądów, zaczął tylko mówił to, co Zachód - czyli my - chcieliśmy usłyszeć.
@marian-stefan: Nawalny kiedy wpadł na pomysł by po powrocie z kliniki w Niemczech wrócić do r0sjii był dla innych żywym trupem Oddychał ale to kiedy jego puls przestanie bić był już w rękach Putina.
źródło: artworks-zFktYv6Cpf9ch9PR-GR4rhg-t500x500
Pobierz@Tytanowy XDDD lepszy anty zachodni dyktator, co?
Każdy wie, że z kacapii nie zrobi się cywilizacji bez upływu pokolenia, ale nie bredź. Ja tam wolałbym nowego Jelcyna niż Stalina albo fiutina
W pokolenie nie dało się Polaków wyleczyć z socjalizmu, który trwał 45 lat, a z Rosji chcesz zrobić współczesną demokrację liberalną, jak 600 lat żyją pod czyimś
@mentari: Lepszy byłby pachołek sterowany przez Polaków. Albo drugi Jelcyn, który tylko osłabiał swój kraj.
@zalew_dezinformacji_na_wykopie: Granie pod publikę, nie zmienił swoich prawdziwych poglądów, zaczął tylko mówił to, co Zachód - czyli my - chcieliśmy usłyszeć.