Aktywne Wpisy
lajsta77 +30
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Lardor +10
Klasyka gatunku rozkład jazdy jest na wyświetlaczu pisze ale i tak trzeba pytać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wyjątkowe bydle. #polityka
@Nestoreish: chodziło o innego chłopca?
@inflacja_biedaku: brudas mógłby użyć rozumu, wziąć i posprzątać
@Lefty: źródło: trust me bro
Ile razy tutaj była tłumaczona różnica pomiędzy wysokością kary, a jej nieuchronnością...
@malinq: ciekawostka: można połączyć jedno i drugie
Wiem, że szokujące, ale naprawdę tak się da!!!
W końcu 300 złotych mandatu za zabicie człowieka na drodze, które na pewno dostaniesz i
@aarahon: ćpun w BMW zabił dzieciaka. Co jako część społeczeństwa zrobiłeś by temu zapobiec? Co planujesz zrobić aby go ukarać i zapobiec kolejnym takim wypadkom?
A rządzący mogli zrobić próg zwalniający przed rondem albo ustawić mocne barierki przy przystanku autobusowym. To jest ta różnica, ty piszesz w necie a oni mogą wprowadzać zmiany faktycznie
kary za takie coś powinny być ekstremalnie wysokie, bo nie da się fizycznie zapewnić nieuchronności ¯\(ツ)/¯
@niochland: Ta, ale nie wiem dlaczego miałbym się odnosić do twoich absurdalnych wymysłów. Nikt nigdzie nie proponował 300 złotych mandatu za zabicie człowieka na drodze. To co napisałem odnosi się do tego, że nigdzie nie udowodniono, że wysokość kary za jazdę bez prawa jazdy jest za
@Lefty: ta. Jak byłem korwinistą to też mi przychodziły do głowy takie pomysły jak zrównanie kary za jazdę po pijaku z usiłowaniem zabójstwa xD
A potem okazuje się, że to co u nas byłoby usiłowaniem zabójstwa, to w zachodniej Europie jest legalne i społecznie
@malinq: ale kogo to obchodzi?xd mamy zupełnie inną mentalność i nie ma co się obrażać na to
btw. nie jestem korwinistą xd
A czy wsiadanie bez uprawnień jest czymś złym, patrząc pod kątem moralności, nie prawa? Uprawnienia nie znaczą że ktoś umie kierować, tylko że dostał na to pozwolenie.
@aarahon: dlatego, że poza takimi skrajnymi przypadkami w PL bardzo łatwo stracić można prawko, wystarczy raz wyciągnąć telefon stojąc w korku i mówię dosłownie stojąc, a nie tocząc się i raz chociażby jesienią wieczorem w deszczu przejechać przez przejście do którego ktoś podchodził ubrany na czarno ale się go kompletnie nie widziało bo deszcz złe warunki
@munioman: przekonuje społeczeństwo do wyższych kar uniemożliwiających popełnianie kolejnych takich przestępstw. Karanie nie leży w moim zakresie obowiązków.
@munioman: nie przerzucam winy na nikogo...
@aarahon: Bo trochę błędnym założeniem jest, że wysokość kar jest powodem wysokiej śmiertelności na drogach. Można próbować skupiać się na indywidualnej odpowiedzialności, ale można
@aarahon: ale przecież kary za zabijanie dzieci po dragach są wysokie, i jak widzisz nie uniemożliwiły popełnienia tego czynu. Za wiele rzeczy mamy dożywocie i rok w rok się je przydziela. Myślisz ze ćpun sie przejmuje potencjalna kara jak nie rusza go ze d---i moga go w parę lat wykończyć? xD
Nieuchronność kary