Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +15
Kobieta wymusza na mnie bym z nią chodził spać o 23:00, ale ja z kolei jako programista jestem przyzwyczajony siedzieć tak sobie do 00:30 w nocy. Mam pracę zdalną i wstaję sobie o 8:30. Wczoraj miałem akcje że musiałem się z nią położyć spać, gdy usnęła to wymknąłem się z pokoju xD No i siedzę sobie, a ta mi wlazła jak macocha do pokoju z ryjem czemu nie śpię. C-----o się z
Sl_w_k_1 +83
Goście przylecieli z Indii na zawody łazików marsjańskich w #krakow
Niestety nie udało im się wystartować.
W sensie uruchomić maszyny.
Stałem koło nich z półgodziny.
I powiem wam że jak na gości którzy musieli przylecieć z drugiego końca świata zachowywali się bardzo spokojnie.
Niestety nie udało im się wystartować.
W sensie uruchomić maszyny.
Stałem koło nich z półgodziny.
I powiem wam że jak na gości którzy musieli przylecieć z drugiego końca świata zachowywali się bardzo spokojnie.
Wyjątkowe bydle. #polityka
@Lefty: wiem, że nie. Ale wskazuje jaki to typ toku myślenia.
@pan-bartolomeu-dias: nawet jedna osoba która w wypadku umrze to według mnie coś czemu należy przeciwdziałać.
@
@MatPL1122: nie prawda.
Jako że resztę komentarza oparłeś na tym stwierdzeniu pozwolę sobie na niego nie odpowiedzieć.
@wstanczyk: dobrze że nie tkwię w tym błędnym założeniu.
@munioman: ale przecież ja nie chciałem dla niego wysokiej kary ale kary która uchroniłaby to dziecko przed śmiercią. Kara bezwzględnego więzienia w tym wypadku by działała, nie sądzisz?
@aarahon: ale nałożona po zabiciu dzieciaka czy przed? xD
ja wiem, że to jest margines w skali wszystkich kierowców, ale to wyjątkowo niebezpieczny margines pochłaniający często osoby trzecie więc
Samo zarządzanie ryzykiem można realizować na różne sposoby. Ryzyko można przeliczać np na
@aarahon: no dobra, to na ile powinien iść do więzienia? I co jeżeli po wyjściu z niego kogoś potrąci? Będziemy dywagować aż dojdziemy do dożywocia za byle przewine czy ogarniemy progi zwalniające i bariery przy przejściach i przystankach?
@munioman: tyle na ile idzie się za próbę spowodowania katastrofy w ruchu lądowym. To musiałby oceniać są. Widełki jak w przepisie o którym napisałem:
@pan-bartolomeu-dias: napisałeś sporo tekstu który miał podeprzeć zasadność powyższego pytania. Tylko że ja nie chcę wcale wysokiej kary. Ja chcę karę która uniemożliwi popełnienie tego czynu.
@aarahon: subiektywne i ogólnikowe.
@malinq: tak, jest subiektywne. Dla tego chłopca jazda tego faceta była zagrożeniem, dla kogoś kto był poza drogą nie było to zagrożenie. No i ogólnikowe bo nie chce mi się szczegółowo wymieniać takich zagrożeń.
kolejny as w talii konfederacji
@pan-bartolomeu-dias: chcesz powiedzieć że kierowca który świadomie, prawie rozjechał dzieci na przejściu nie powinien mieć zabranego prawa jazdy? Bo artykuł zaczyna się właśnie opowieścią o takim kierowcy...