Aktywne Wpisy
Technick20 +97

szzzzzz +18
#antykapitalizm #antykonsumpcjonizm #minimalizm #zakupy
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam

Już od kilku dni obserwowałem pogodę, nastawiłem się na #100km w niedzielę. Pogoda była nieobliczalna, jak moja była.
Na 20km, miałem wilgotno w butach. Tam też zaczął padać deszcz. Zacząłem zastanawiać się nad skróceniem. Nie uległem! Mniej niż 1km od rozjazdu (sensowny skrót vs 100km) przestał padać deszcz, wyszło słoneczko. Później było w kratkę, chyba jeszcze ze 3 razy padało. Co ciekawe gdy padało, to sobie śpiewałem i się radowałem.
Na powrocie, mostek, droga lekko zalana. Wydawało się mi, że jest tam płytko. Nie było. O ile wcześniej miałem wilgotno w butach, to tutaj nogi zamoczyłem po kostki i miałem nadzieję tylko aby się nie wywrócić.
Przejechane, przemarznięte, przemoczone. Za to z uśmiechem na twarzy.
#rowerowyrownik #ruszkielce #100km #szosa
Skrypt | Statystyki
źródło: WhatsApp Image 2024-02-11 at 14.28.48
Pobierz