Wpis z mikrobloga

Powie mi ktoś z czego robią się takie plamy na ścianie gdzie znajduje się komin do którego podłączany jest jeden z sąsiadów? Nie jest to pieśń. Ściany były pół roku temu malowane. Wyglada jakby przebijała się tam wilgoć, ale od komina? Zastanawiam się czy mogę to zgłosić w ramach ubezpieczenia mieszkania. #pytanie #budowlaniec #remont
bobryikaczki - Powie mi ktoś z czego robią się takie plamy na ścianie gdzie znajduje ...

źródło: 20240211_200554

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bobryikaczki czym somsiad pali ? Jest wklad w kominie ?, jak palilem peletem bez wkladu to wyciekala sadza z komina..., skraplalo sie bardzo duzo wody. Mi to wygkada jak zwykla plama
  • Odpowiedz
  • 0
@bobryikaczki jeśli komin bez wkładu kominowego to pewnie sąsiad pali mokrym sosnowym drzewem i stąd te plamy wychodzą. Ta smolina jest tłusta więc ciężko to zamalować i nawet skucie tynku w tym miejscu może wchodzić w grę.
  • Odpowiedz
@bobryikaczki: jesli pali w kominku mokrym drzewem i nie ma wkładu szczelnego to właśnie będą wychodziły plamy o zapachu smoły bo to smoła z drewna z wodą skraplającą się w zimnym kominie, kiepska sprawa bo one wychodzą przez wszystko i nie da rady zamalować
  • Odpowiedz