Wpis z mikrobloga

@GoodSniper: Przecież wystarczy wpisać z dwa hasła w google, żeby to sprawdzić xd. Właśnie to jest najśmieszniejsze, że Ty nie jesteś w stanie podejść do tego tematu bez ideologii i pomimo to sam coś tam trzeszczysz o niej.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar: Nie widzę żadnej korelacji między moim wpisem a Twoją odpowiedzią.

Napisałem - SUCHE FAKTY SĄ DYSKRYMINUJĄCE.
To zaburzenie, problem z identyfikacją pomiędzy tym JAK SIĘ CZUJĄ a PŁCIĄ BIOLOGICZNĄ.

Więc jeśli w DOWODZIE MAJĄ WPISANĄ PŁEĆ BIOLOGICZNĄ to ja w tym żadnej dyskryminacji nie
  • Odpowiedz
Nie widzę żadnej korelacji między moim wpisem a Twoją odpowiedzią.

Napisałem - SUCHE FAKTY SĄ DYSKRYMINUJĄCE.

To zaburzenie, problem z identyfikacją pomiędzy tym JAK SIĘ CZUJĄ a PŁCIĄ BIOLOGICZNĄ.

Więc jeśli w DOWODZIE MAJĄ WPISANĄ PŁEĆ BIOLOGICZNĄ to ja w tym żadnej dyskryminacji nie widzę, kurtyna.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar Dlaczego zakładamy że to dyskryminujące skoro to ich płeć biologiczna?

Rozchodzi się o perspektywę i trzeba zadać sobie pytanie czy godzimy się na to żeby osoba która biologicznie jest kobietą mogła mieć w dowodzie wpis który sugowałby że to mężczyzna czy się nie godzimy.

I nie sądzę że coś im się uroiło, wręcz przeciwnie, chciałbym się dowiedzieć z czego w/w zaburzenie wynika, to co mają w dowodzie mało mnie interesuje,
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar:

To nie ma jakiegokolwiek związku z "myśleniem życzeniowym" xd

Oczywiścue że ma. Nawiedzeni bihsterowi owego protestu domagają się, aby zmiebic status quo i płeć na dowodzie określać postulatem a nie dokumentem przy akcie urodzenia

Jest to myślenie życzeniowe. Odrzucanie takich idiotycznych postulatow to nie jest żadna "dyskryminacja" xD
  • Odpowiedz
Oczywiścue że ma. Nawiedzeni bihsterowi owego protestu domagają się, aby zmiebic status quo i płeć na dowodzie określać postulatem a nie dokumentem przy akcie urodzenia

Jest to myślenie życzeniowe. Odrzucanie takich idiotycznych postulatow to nie jest żadna "dyskryminacja" xD

@In_thrust_we_trust: Dokument przy akcie urodzenia jest nieważny w kwestii osób transpłciowych. Zresztą tu nawet nie chodzi o określanie płci postulatem, a faktami.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar: Plec u naczelnych jest cecha genetyczna, wszystkie ssaki mają tylko 2 niezmienne płcie, to ze ktoś ma s---------o poboczne cechy płciowe nie znaczy, że ma inna płeć, takie sa fakty, taka jest nauka, to jest niezmienne i niezaprzeczalne i tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar: ale to żadna transpłciowość, bo płeć jest zdeterminowana genetycznymi cechami produkcji gamet i płci zmienić sie nie da więc nie rób jakiś fikołków.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar: Nie istnieje u ssaków i nauka to potwierdza, sprawdź sobie czym jest płeć i jak to wygląda u ssaków, a nie p--------z od rzeczy. ta twoja kartka a4 przeczy całkowicie biologi i wiedzy, wiec ty sie doucz, bo założę sie ze nawet podstaw biologi i genetyki nie znasz.
  • Odpowiedz
Nie istnieje u ssaków i nauka to potwierdza

@damch: Ludzie są częścią ssaków i wśród ludzi istnieje transpłciowość xd. Dlaczego zabierasz głos w temacie, w którym nic nie wiesz i dodatkowo nawet nie chcesz się dowiedzieć? Dodatkowo dlaczego traktujesz wykop.pl jako ostateczne źródło wiedzy w temacie transpłciowości?
  • Odpowiedz
@damch: Transpłciowość występuje u ludzi. Ludzie są częścią ssaków.

Zresztą traktujesz wykop jako wyrocznie, a dodatkowo podałeś linki do dwóch haseł, które zupełnie nie mają związku z tematem transpłciowości xd.
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar: mają, bo determinują jak wygląda sprawa płci u ssaków, zresztą, musisz być idiota skoro twierdzisz ze człowiekowi może sie zmieniać DNA, bo DNA determinuje płeć, no i najważniejsze, nauka i encyklopedia jest bardziej wiarygodna niz jakiś wyśmiewany, minusowany i odklejony lewak, nara i czarno listo.
  • Odpowiedz