Wpis z mikrobloga

@DOgi: nic, od niejedzenia cukru waga raczej nie spadnie :P a na pewno nie u mnie - za dużo chorób metabolicznych i rozwalonych hormonów, ale to zobaczymy co powie w czerwcu jeszcze diabetolog
  • Odpowiedz
rozwalonych hormonów

@Emkacf: jak można mieć rozwalone hormony? O co w ogóle chodzi, bo kolejny raz się z tym spotykam. Co jest ich źródłem?
  • Odpowiedz
@Emkacf: ja bez cukru jechałem 4 miesiace na diecie dukana, w zasadzie bez żadnych słodyczy. Idzie się przyzwyczaić i np. kawy nadal nie słodzę
  • Odpowiedz
@Emkacf: (#) ja najdłużej wytrzymałem tydzień bez jedzenia, ale dwa dni da się spokojnie przeżyć, możesz pić wodę, soki i jeść orzechy przez dwa dni i wtedy dojdziesz do wniosku czy to wina metabolizmu czy jedzenia
  • Odpowiedz
@dreaper: pieczywo jem bardzo sporadycznie, ziemniaki głównie w weekend, jeżeli komukolwiek zachce się je obierać, makaronu ostatnio akurat nie jadlam ale jadłam za to ryż, ogólnie zauważyłam, że wszyscy uważają tag bezcukruchallenge za jakąś dietę, ja po prostu nie jem cukru ze względu na to, że z powodów hormonalnych mam problemy z tyciem co za tym idzie ze zbyt wysokim cukrem co doprowadziło prawdopodobnie do zaostrzenia u mnie objawów Atopowego
  • Odpowiedz
@dreaper: zaczęłam tyć jak miałam mniej więcej 5-6 lat (teraz mam rocznikowo 21), byłam u endokrynologa jeszcze w podstawówce to nie zrobił badań tylko nakrzyczał na mnie, że i tak nie schudnę. Po paru latach byłam w sanatorium, gdzie miałam dietę i ćwiczenia i po tym jak schudłąm tylko 2.5 kilo (inni chudli po 10) zalecili mi badania tarczycy, więc w wieku ok. 15 lat zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy
  • Odpowiedz
@dreaper: Nie, miałam inne tabletki przez rok, w grudniu miałam mieć kontrolne badania, ale oczywiście miejsc nie było do ginekologa, a potem okazało się, że nie będzie już przyjmował w przychodni, do której chodziłam...udało mi się do niego zapisać w przychodni przyszpitalnej ale dopiero na koniec kwietnia
  • Odpowiedz