Wpis z mikrobloga

@rdy: wiesz wczoraj jadę o 23 trasą toruńską, niestety w takim miejscu byłem że słabo oświetlona jest, wszyscy tam zasuwają 90km/h+ i juz mam zjezdzac gdy nagle bez żadnego oświetlenia rowerzysta sobie jedzie gdy obok ma przez całą długość ścieżkę rowerową, mało go nie zabiłem bo nawet go widać nie było
  • Odpowiedz
Ale zgadzam sie - za jazdę rowerem po chodniku powinna być automatyczna kula w łeb

@rdy: Chyba Tobie. Dopóki na drogach jeżdżą elementy pokroju @Oskarek89 to chodnik jest jedynym bezpiecznym miejscem na rower.
  • Odpowiedz
@wombatlbn: a skąd wiesz jak on jeździ? Z tego co widzę to narzeka tylko na rowerzystów którzy nie powinni w ogóle na drogi wyjeżdżać. A chodnik ma być bezpieczny ale dla pieszego.
  • Odpowiedz
@Navrazz: Bo jeżeli ktoś ocenia całą społeczność na podstawie zachowania małego procenta jej przedstawicieli jest bardzo prawdopodobne, że od słów przejdzie do czynów. Ponadto, skoro rowerzysta na drodze go tak irytuje to prędzej czy później, zdenerwowany może np próbować wyprzedzić niebezpiecznie blisko stwarzając bezpośrednie zagrożenie życia innej osoby. Możliwe też, że nigdy tak nie będzie ;) Sam jeżdżę dużo i rowerem i samochodem i w tym momencie to rowerzyści mają
  • Odpowiedz
@wombatlbn:

P--------z głupoty. Bezpieczniej się czuje na ulicy, niż na ścieżce rowerowej omijając j----e babcie z psami i wózki z dziećmi

@Navrazz:

Za słuchawki też, tego nigdy nie zrozumiem. Nigdy mi nie przyszło do głowy p---------ć na słuchawkach po drodze krajowej albo nawet zwykłej gminnej
  • Odpowiedz
P--------z głupoty.

@rdy: Mylisz się. Tylko źle to nazwałem. Nie jedynym, a jednym z wielu. Na większości ulic lepiej faktycznie jechać ulicą niż chodnikiem/ścieżką ale nie na wszystkich, więc jazda rowerem po chodniku nie powinna być zabroniona. Zwłaszcza, że często gęsto nie da się inaczej.
  • Odpowiedz
@Camel665: ja tam nie mam nic przeciwko jeśli radio gra w samochodzie jakoś w tle bo w takim przypadku inne dźwięki do Ciebie docierają. Jeśli natomiast założysz słuchawki to już nie koniecznie.

@rdy: ja nawet nie wyobrażam sobie jazdy z słuchawkami w lesie. Po pierwsze mając słuchawki w/na uszach czułbym się niepewnie a po drugie to jeśli idę na rower to żeby odpocząć od łupaniny i nacieszyć się
  • Odpowiedz