Aktywne Wpisy
xionacz +1003
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Na koniec praca. Tutaj pracodawcy mają pełne pole do popisu. Chcesz do nas? Ok, umowa b2b 7-8k na fakturę (często widzę takie oferty, choć sam jestem na UOP za taką samą stawkę brutto), bo ja chcę uniknąć kosztów i hehe, masz więcej, a państwo nic. Ciul, że stabilność żadna w razie choroby, a urlop nie każdy oferuje. Albo inne cuda w postaci premii nie do wyrobienia, nadgodzin czy zaglądania komuś do kieszeni.
Mam wrażenie, że Polska to taki chów niewolników, co mają konsumować, bo hajs musi być w obiegu. Zarabiać byle się utrzymać, wydawać jak najwięcej i ciężko tyrać na polityków i wielkie korporacje, które klepią się z nimi po plecach i finansują im kampanie.
I teraz wiele osób krytykuje rolników czy górników, ale oni mają RIGCZ i umieją walczyć o swoje, nie dają sobie w kaszę dmuchać i ustawiać do pionu.
W innych krajach jest źle, to też jest dym. Np protesty we Francji, czy ostatnio pod PE w Brukseli. A u nas tylko wtedy, kiedy są tematy światopoglądowe i telewizja powie "wyjdź, polaku i protestuj" XD Wiem, że można mi zarzucić "to sam wyjdź i zaangażuj ludzi", ale mam wrażenie, że ludzi serio świadomych tego sp*erdolenia jest tak mało, że by nas ratusz ołówkiem policzył ze zdjęć z manifestacji.
#polityka #pracbaza #pieniadze #gospodarka #ekonomia #nieruchomosci #polakicebulaki #bieda #takaprawda #bekazpodludzi #zycieismierc #polska #wykop