Wpis z mikrobloga

@Horkheimer: nihilizm i dekadentyzm był tematem mojej pracy kontrolnej albo tam magisterskiej, jestem specjalistką w dziedzinie marnowania sobie życia, potwierdzam, staczanie się to nie bułka z masłem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Najpierw jest JUHUUU NARKOTYKI SEKS IMPREZY ALKOHOL ĆPANIE BALANGI, a potem "o nie, mam depresję (,) świat jest taki zuy"

@Horkheimer: generalnie to raczej jest odwrotnie, ale wtedy mało kto sobie to uświadamia i szuka pomocy. ALKOHOL, ĆPANIE, BALANGI to często jest już objaw i próba szukania jakiejś odskoczni od cierpienia. Psychologiem nie będziesz, to już wiemy.

przecież wystarczy mieć IQ nieco większe od swego wieku, by
ALKOHOL, ĆPANIE, BALANGI to często jest już objaw i próba szukania jakiejś odskoczni od cierpienia.

@missioncritical: tamten komentarz to tak bolesne natężenie chłopskiego rozumu, że aż dziwię się, że chciało Ci się spokojnie wytłumaczyć pewne mechanizmy. Z doświadczenia, do takich ludzi się najczęściej nie da dotrzeć, chyba że robisz to z myślą o innych czytających.
Z doświadczenia, do takich ludzi się najczęściej nie da dotrzeć, chyba że robisz to z myślą o innych czytających.

@NieBendePrasowac: przyznam, że traktuję to trochę jak rzucanie mokrym ryżem o ścianę - większość się odbije, ale jak jedno ziarenko zostanie chociaż na chwilę, to było warto napisać komentarz.

Do oceniania, wyszydzania wszyscy są pierwsi, bo to reperuje ich ego. Do próby zrozumienia już tak wielu nie dąży. Do pomocy to już
czemu tacy ludzie są tak głupi xDD przecież wystarczy mieć IQ nieco większe od swego wieku, by zrozumieć, że współczesny nihilizm, hedonizm, brak autorytetów, ideałów i wartości może skończyć się tylko źle. Najpierw jest JUHUUU NARKOTYKI SEKS IMPREZY ALKOHOL ĆPANIE BALANGI, a potem "o nie, mam depresję (,) świat jest taki zuy"

@Horkheimer: No wiadomo, bo ludzie, co ich się butem do ziemi dociska i wszystko mają