Wpis z mikrobloga

Ni cholery nie rozumiem tego całego cyrku z hotdogami na stacji. Mięso oddzielane mechaniczne i bułka wychodowana na chemikaliach to nie jest szczyt gwiazdek Michelin a zawsze trafi się typ co #!$%@? jakby to miał być jego ostatni posiłek w życiu.

-hotdoga poproszę
-jaki?
-omm ommm jakie są
-parówka, kiełbasa, kiełbasa z dzika, kiełbasa z serem, kiełbasa z chili
-to nie wiem to niech będzie ta z dzika
-ok
-ALBO NIE! Z CZILI POPROSZEM!
-ok, jakie sosy?
-ommm hhhhmmm jakie są?
-tu jest karteczka, mamy kechup, majonez dijon, 999 wysp, o smaku spermy, meksykański, amerykański, słodkie chili
-ommm nie wiem, to niech będzie może 999 wysp hmmmmm.... meksykański, dijon... i niech da pani jeszcze tego czili

To jest kawałek mięsa trzeciej kategorii a ludzie się spuszczają jakby to był 8 cud świata. Wchodzisz, mówisz "dobry, dużego hotdoga, parówa, ketchup i musztarda" i tyle, za tobą jest kolejka ludzi którzy zatankowali i muszą #!$%@?ć dalej. To jest jedzenie abyś się zapchał i nie umarł z głodu przez następne 1,5 godziny a nie kuchnia Gesslerowej. Z resztą zwykle obok są bardziej luksusowe kanapki z sałatą, prawdziwą szynką czy wołowiną ale ty wolisz odkrywać walory smakowe #!$%@? mięsa maczanego w 10 wersjach keczupu Develey.

#dziendobry #gownowpis #jedzenie #fastfood
SzubiDubiDu - Ni cholery nie rozumiem tego całego cyrku z hotdogami na stacji. Mięso ...

źródło: hot-dog

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

stacja ma w #!$%@? twoje tankowanie, bo więcej zarabia na tych parówach, które tak cię denerwują, więc czekaj w kolejce grzecznie aż Pan wybierze pomiędzy sosem 1000 wysp a amerykańskim


@Wojciech_Skupien: koncertowo jaśnie pan wyjaśnił buraka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: idziesz na Orlen jesz "parowe" raz na ruski rok Nie wiesz jakie są rodzaje i sosy a znajdzie się jakiś koneser co już op13rdolil wszystko z Orlenu jak leci włącznie z gala kierownika i nabija się z ludzi ze "wybrzydzają" Trzeba mieć łeb zlasowany żeby takie głębokie wysrywy pisać.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu dali tyle opcji bo ceny poszły w górę więc bez sensu była by sama parówa za 8zl. Za 8zl lepiej wziąć taką dziką czy inna skoro już płacisz 8zl a nie 3zl jak kiedyś
  • Odpowiedz
parę lat temu jakaś gazeta robiła zestawienie parówek dostępnych w Polsce i okazało się wtedy, że te dostępne w hotdogach na stacjach mają lepszy skład niż te z marketów.


@missioncritical: Też to słyszałem i przyczynę znaleziono w tym, że te szybko się schodzą, więc nie trzeba nic "chemicznego" tam wstawiać.
  • Odpowiedz
Na jakiej stacji nie ma rozpiski sosów?

@soundboy: Nie chodzi o to czy jest rozpiska tylko jakie sosy są, bo fakt bycia na rozpisce nie oznacza obecności w ogóle. Mnie się parę razy trafiało, że nie było nawet połowy zestawu xD
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: mnie to też denerwowało, dlatego założyłem sobie apkę do płacenia przy dystrybutorze. Teraz w sumie to nie tankuje na stacjach gdzie nie da się płacić przy dystrybutorze.

Ale z drugiej strony kilka razy w roku zdarza mi się jechać jakąś dłuższą trasę i takie hot dogi serio ratują życie :)
  • Odpowiedz