Aktywne Wpisy
Jednym z moich największych marzeń jest żeby zaczęto w końcu łapać patusów z samochodami i skuterami, którzy sobie tak zmodyfikowali tłumiki żeby pierdziały głośniej i nikt nie mógł się normalnie wyspać.
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
zdenko 0
Co byście wybrali? Wybór pośród aut ze sportową sylwetką, oczekuję też możliwie komfortowej jazdy codziennej oraz fajnie gdyby był mocniejszy silnik:
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Jak się zmieniły moje zarobki od początku mojej kariery na przykładzie przelewów jakie dostawałem na konto w styczniu każdego roku. 4 zmiany pracy w tym czasie, praca jako "analityk danych" (excel, sql, powerbi), aglomeracja śląska
2018 2055,82
2019 3144,76
2020 4133,94
2021 5682,26
2022 6459,44
2023 8099,08
2024 10800,74
#zarobki #chwalesie #pracit #analitykdanych
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Narmel
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: grap32
Z PowerBi to najlepiej znaleźć w pracy kogoś kto pokarze Ci good practice (np. tworzenie osobnej tabeli na measury czy dawanie prefiksów do tabel faktów i wymiarów), bo tak czysto z yt czy jakiegoś udemy to ciężko ogarnąć. Sam zmieniałem pracę 2 razy po to żeby pracować z ludźmi którzy ogarniali pbi żeby się od nich uczyć.
Ja ogarniam pythona tak sobie, ale to jest coś co jest bardzo przydatne tej ścieżce kariery. Więc dopisz sobie do listy do nauki
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91