Aktywne Wpisy

michalxd21 +93
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +15
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Co łatwiejsze? Duna czy Eve?
Paliwa mam dość, spadochrony są.
Lecę pierwszy raz z załogą więc i tak pewnie będzie fail.
Na Eve doleciałem jednym satelitą i tyle z moich podróży między planetami.
1.Jak lecisz, to zarówno na Dunie, jak i Kerbinie, zrób aerobraking, aby zaoszczędzić paliwo. Tylko pamiętaj, żeby zwinąć panele słoneczne co by się nie rozwaliły. O tym manewrze poczytaj na kerbal wiki, tam masz podaną szacunkową wysokość na jaką trzeba zanurkować w atmosferze. Chyba że chcesz to zrobić jak ja, czyli zabrać dużo paliwa aby się w to nie bawić
2.Przed lądowaniem ustaw statkiem orbitę ok 55km, i dopiero odczep
2. nie mam lądownika xD tylko cały statek. Ok mały kąt - zrozumiałem.
3.