Aktywne Wpisy
ElMatadore +16
Jakie sa zalety segmentow? Dlaczego sa takie popularne? Chodzi o nizsze koszta budowy? Bo z samego punktu widzenia konsumenta to dla mnie jakis kompromis miedzy mieszkaniem w bloku a we wlasnym domu - zarowno masz sasiada za sciana jak i (na ogol) lokalizacja znacznie gorsza. Tak jak tutaj nie wyobrazam sobie codziennie wychodzic na ogrodek, balkon jak na pic, mialbym wrazenie ze ktos mnie zrobil w bambuko
#nieruchomosci #budowadomu
#nieruchomosci #budowadomu
WielkiNos +514
W związku z tym, że jak wiemy mężczyźni też zachodzą w ciążę pojawiają się różne związane z tym problemy. Jednym z nich jest np. brak ciążowych legginsów w sklepach na dziale męskim. Konieczność przejścia na drugą stronę sklepu żeby kupić takie legginsy to transfobia.
#bekazlewactwa #bekazlgbt #lewackalogika #pieklomezczyzn #modameska #ciaza
#bekazlewactwa #bekazlgbt #lewackalogika #pieklomezczyzn #modameska #ciaza
Przedwczoraj straciłem zapłon na cylindrze 3(wtedy jeszcze nie wiedziałem na którym), jak jechałem do roboty. W robocie zamówiłem miernik kompresji, żeby sobie móc dobrze zdiagnozować.
Dzisiaj sprawdzam i na cylindrze 3 kompletny brak kompresji, a na 4 jest odrobinka. Z tego co wiem to takie zachowanie 2 sąsiednich cylindrów wskazuje na uszczelkę pod głowicą, ale nie mam w tym praktycznego doświadczenia.
Mógłbym prosić o poradę kogoś, kto siedzi na co dzień w mechanice pojazdowej? Od razu odpowiem na pytania. Nie chcę oddawać do mechanika bo wtedy nie uzyskam żadnego doświadczenia w tym temacie, a lubię grzebać w autach i innych rzeczach. Silnik to 1.2 dsi (wolnossąca benzyna).
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #diy
Niekoniecznie to może być uszczelka, prędzej trzeba się zaworom przyjrzeć.
Masz "masło"? Zwłaszcza dużo bo małe ilości mogą być od wilgoci.
https://cliosport.net/threads/white-stuff-on-oil-cap-is-my-head-gasket-going.725911/
Jak tak to uszczelka poszła, lub co gorsza o wiele rzadziej sam blok/głowica.
To nie jest uszczelka. po prostu silnik ci się skończył i wymaga remontu. teraz sprawdź czy opłaca się kupowac drugi/robić remont tego czy złomowanie.