Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chcecie się pośmiać?
W zależności od oceny rocznej taka podwyżka. Skala od 0-5
Były 4 kategorie z kilkunastoma pomniejszymi ocenami, które średnio jasne były. 2 kategorie ocenia lider zespołu, 2 kategorie tutejsza wierchuszka, czyli 2 managerów oddziału
Chyba wszyscy dostali ocenę 2.9 - 3.4

2,9-3,0 - 0,5% podwyżki
3,1-3,2 - 1% podwyżki
3,3-3,4 - 1,5% podwyżki
3,5-5 - 2%!!!

Ja z lekka poganiacza kładłem na prace i dostałem 2.9, kolega obok, bardzo kompetentna i pracowity - dostal 3 (mamy tego samego lidera, chyba nas średnio lubi). Reszta, która miała innego lidera to podciągało do tych 3,3 albo 3,4 (może ktoś ma 3,6)

Praca nudna, nie rozwojowa, malpia — ot tacy inżynierowie, wyrobnicy na rzecz zachodnich koncernów. A podwyzki nie jest jedynym aspektem który tutaj nie gra, ale nie będę wymieniał wszystkich smaczkow mojej pracy

Średnio w tej lokalizacji o prace w mojej branży, wysyłam CV prawie na jakiegokolwiek specjalistę lub młodszego specjalistę by się przebranżowić, ale póki co, nikt się nie odzywa. Jestem pewien ze się coś ruszy, że ogarnę sobie coś fajnego, może i swojego własnego ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale póki co, jestem w cyrku wiec się śmieje

A było pójść do IT... ajjj ten młody romantyzm i ganiania za marzeniami, teraz dopiero zaczyna to bolec. Tak, zostałem konstruktorem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#zalesie #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach