Wpis z mikrobloga

Czy zgadzacie się, że najlepszą opcją dla przeciętnego człowieka jest praca w możliwie jak największej korporacji w biurze,.a najgorszą jest opcja w jakiejś mikrofiremce?

Mnie bawią ludzie, którzy naśmiewają się z ,,korposzczurow". A gdzie taka osoba w Warszawie ma pracować? Nosić kamienie w Januszeksie na czarno, założyć własną firmę i jojczyc jak to ciężko być przedsiębiorcą? Czy może w budżetówce bez znajomości gdzie płace są niższe?

#pracbaza #korposwiat
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@straszny_cham: ale ja w Polsce naprawdę nie widzę lepszej alternatywy niż bycie korposzczurem xd

Większość ludzi nie nadaje się do prowadzenia biznesu, bo później rozkłada ich wyższy ZUS czy wzrost płacy minimalnej xD

Januszeksy i małe firemki to często chamówa, mobbing i brak standardów.

Urzędy płacą mało, służba nie każdego odpowiada w wojsku czy policji.
  • Odpowiedz
@Glimpse0fTheFuture: pytanie co rozumiesz przez mikro firme, ja przeszedłem z potężnego korpo (160k worldwide) do "małej firmy" ~30 osób i powiem ci ze jestem bardzo zadowolony. Ale wydaje mi się że to specyfika branży (programowanie)
  • Odpowiedz
@Radioactiv: uop, 40 tyg - bez nadgodzin, chociaż jakbym chciała mogę je mieć (ale że kołchoz nie płaci +50 +100 więc mam wywalone - z tym że nikt nikogo nie zmusza), 4200 - za brak stresu, przerwę kiedy i ile chcę (albo ile się w danym dniu da - czasem 5 godzin mirkowania) i lekką robotę z latarką, markerem i pomiarami.
  • Odpowiedz
jaką jest według ciebie lepsza alternatywa wtedy?

@Glimpse0fTheFuture: coś takiego żeby się choć trochę poruszać, zrobić coś z czego będziesz miał satysfakcję, a nie tylko siedzieć na dupie i leczyć hemoroidy.
  • Odpowiedz