Aktywne Wpisy
Pogromca20 +101
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz
RobieZdrowaZupke +86
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
Pobierz

Modlin kiepsko przędzie przez nędzną komunikacje, nic tam nie przekierujesz dopóki nie skończą pociągu pasażerskiego i północnej wylotówki z wawy w ciągu S7 (obie inwestycje w toku).
@thorgoth: W sensie: ścieżka podejścia nad Ursynowem to tak poważna sprawa, nie to co ścieżka podejścia nad samym centrum trzeciego największego miasta w Europie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja przypomnę młodszym czytelnikom, bo może nie pamiętają: zakaz
@Shewie: Dobra infrastruktura Modlina i Radomia + przerzucenie ruchu cargo/czarterowego/tanich linii na te lotniska. Okęcie zostaje dla ruchu biznesowego i tradycyjnych przewoźników.
Taki scenariusz śni
@Shewie: heathrow jest za m25, a okrecie jest w inner ringu warszawy i nie da sie fizycznie zmienic ani dobudowac torow podejsciowych bo musialby isc przez bardzo zurbanizownae obszary z wiezowcami.
Caly wysryw nie ma sensu. Nawet gdyby byla mowa o przedmiesciach warszawy to warszawa ma wysoka zabudowe, a londyn 2p
@michalxd21: Czytałem słowa O'Learyego. Ale skoro twierdzisz, że wg. mnie jest on głosem rozsądku, to poprosiłem o przytoczenie mojego cytatu. Bo skoro piszesz takie brednie, to musiałem tak napisać, prawda? Czy wymyśliłeś to sobie?
A żeby już cię nie męczyć
@programista15cm: ale czym jest ten "tor podejściowy"? xD Jeżeli mowa o ścieżce podejścia, to uwierz, wieżowce w centrum Warszawy nie
@lhotse89: To i ja przypomnę tutaj wszystkim czytelnikom, że Ihotse jak zwykle manipuluje.
1. Zakaz lotów nocą (lub ograniczenie operacji lotniczych nocą) na tego typu lotniskach
Klasyka, ja piszę, że nie ma przepisów obligujących lotniska do wprowadzania zakazów lotów nocnych. A @waro twierdzi, że piszę o braku takich zakazów w Europie. Ale w sumie dobrze się stało, bo właśnie sam przyznałeś, że można rozwijać ogromny
@programista15cm: Co to znaczy, że "ścieżki podejścia mają się zgadzać"? I czekaj, bo porównujesz do Heathrow - mamy rozumieć, że Okęcie nie może się rozwijać, bo nie da się go rozbudować do największego lotniska Europy obsługującego 80 mln pasażerów rocznie? xD
@thorgoth: patrze ze dzis ostatni startuje o 22.30, a jutro pierwszy o 6.00
https://www.heathrow.com/departures
Na okeciu dzis ostatni startuje o 23.10 i jutro pierwszy