Aktywne Wpisy
Beszczebelny +352
Do czego to doszło, że 10-letnie volvo wyglądające jak gówno są wystawiane za 100 000zł? xD Jakbym to auto widział na parkingu to pomyślalbym, że jest warte max 15tys xD Do tego środek gorszy niż w bmw i audi z lat ~2005. To jakaś sekta volvowa, że udają, że to jest tyle warte czy o co chodzi xD
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
Wraczek +31
Obecne ograniczenia prędkości nie są w żaden sposób dostosowane do aktualnie eksploatowanych samochodów na drogach.
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
@iamNadia: Kiedyś z powodu licznych ograniczeń (przede wszystkim nie było internetu) głupota nie mogła się tak szybko rozprzestrzeniać na okolicę i na świat.
Ba nawet nie musi miec to realnie miejsca wystarczy, ze jakas ekspertka poteoretyzuje na swoich studiach o czyms takim i mamy juz problem spoleczny.
Ale tak zgadzam sie, ze jak rodzice maja #!$%@? i jest bieda to mlode dziewczyny powinny miec zapewnione takie srodki. Fajnie jakby panstwo zapewnialo. Nie wiem, moze ju zapewnia.
@Majkel2008: Nie sądzę aby feminizm i lewactwo były zdolne do wymyślenia czegokolwiek poza roszczeniami
@Pandillero: W sumie w PL też się tak rozwoziło mleko w tych szklanych butelkach
1. Przestań chlać. Ja jestem jednym facetem a piszesz do mnie jak do wielu kobiet.
2. 'Golarki' to ma być argument? Konsekwencjami braku dostępu do podpasek (z powodu ubóstwa albo po prostu zapomnienia) mogą być choroby, infekcje, zniszczona odzież, wykluczenie z życia społecznego. Konsekwencje braku maszynki do golenia - zarost.
3. Choroby, stres, zmiana diety, przyjmowane leki - to wszystko moze rozregulować cykl miesiączkowy. Nie zawsze to się da policzyć
1. Nie piję alkoholu. Zapomniałem, że spermiarze lubią się składać na kobiety i nic z tego nie mieć.
2. Tak samo jak grypa może mieć poważne komplikacje, ale nikt z tego powodu nie rozdaje leków za darmo. Mimo, że dotyka ona znacznej części społeczeństwa (zarówno kobiet jak i mężczyzn)
3. Kobiety w 99% przypadkach mają ze sobą torebkę. Wrzucenie do niej kilku tamponów co zajmują mniej miejsca niż telefon jest
Przecież są leki refundowane, są również darmowe leki dla seniorów/dzieci/młodzieży. Podobnie ze szczepieniami na grypę - też są darmowe/refundowane. nie masz pojęcia o świecie xD
@elberet: Bo dotyczą WSZYSTKICH, a nie tylko połowy ludności. Szczepionki zapobiegają ponownemu pojawieniu się śmiercionośnych chorób, a tampony by krew nie leciała z cippy. Chyba lekka różnica. Wszystko prawem, a nie towarem co nie?
EDIT. I nie wszystkie leki są refundowane, i nie zawsze w 100%.
szczepienia na grypę nie zapobiegają ponownemu pojawieniu się grypy (inaczej byśmy ją dawno wyeliminowali) - redukują ryzyko powikłań. tak jak dostęp do środków higieny menstruacyjnej redukuje ryzyko infekcji, chorób, nieobecności w szkole/pracy.
'Lepiej zapobiegać niż leczyć' - dostępność podpasek i tamponów będzie kosztować mniej niż leczenie infekcji, nowotworów czy endometriozy.