Wpis z mikrobloga

Trochę flamiłem na spody na pizze - prosto na patelnie.
Dlaczego bo użyłem złej patelni oraz zbyt dużego ognia i braku zwilgotnienia.

Biedronka/Stokrotka 2szt. w opakowaniu cena 6zł czyli 3zł za jeden spód.
Ser mocarelka + zwykły w kostce żołty dajmy po kawałku mocareli i ten zółty trzemy na tarce albo w ogóle używamy tylko jednego dajmy na to że wyjdzie z 2zł
Passata lub koncentrat wyceńmy na 25groszy bo malutko tego idzie.
Zioła prowasalskie z 25groszy tylko posypiemy.
Dodajesz boczku(wcześniej na innej patelce spieczony) lub salami też można lekko podgrzać 1-2zł

Zaleznie od składników koszt może wynieść z 5-7 ziko bez mięsa i z najtańszą goudą startą na tarce można się zamknąć w 5zł
Właściwie można zrobić pizze łącznie z czekaniem w 7/8minut.
Można nie solić, można wege. Można mieć fajny posiłek w 7/8minut licząc przygotowanie i czekanie.

Najlepiej wychodzi na przykrywce szklanej.

Można też https://aniagotuje.pl/przepis/pizza-z-patelni zrobić coś takiego ale to już mega sycące będzie, te gotowce są mega cienkie ciasto :)

Niby mrożona to nagrzać piec wsadzić odczekać, przekręcić i wyjąć.
Ale no tutaj można zrobić ciut zdrowszą picke bez ulepszaczy :)!!!

#gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia
TheMexicano - Trochę flamiłem na spody na pizze - prosto na patelnie. 
Dlaczego bo uż...

źródło: pizza-z-patelni

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ogólnie te spody z biedry + mutti i mozzarella ale w piekarniku na full stopniach wychodzi na prawdę mega znośna pizza (ja wolę taka niż placek za 40zl z lokalnej g---o picceri)
  • Odpowiedz
  • 0
@RwandyjskiFront: dobra to mam jeszcze jeden placek to sobie sprawdzę z piekarnika a ile to pieczesz? bo to jest wstępnie przygrzane/przypieczone

chociaz wiesz ja robie tak szybko i dobre ciasto na pizze ze jakbym mial z piekarnika robić to chyba wole zagniesc ciasto dzień przed narobić na dwie pizze i zjeść do 3 dni mozna trzymac ciasto ev. zamrozić
  • Odpowiedz