Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +19
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
Pobierz
Umeraczyk +7
źródło: temp_file3853701961369302230
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 201115173830812848
Pobierz
źródło: temp_file3853701961369302230
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#polska #przemyslenia #zalesie
źródło: 20240112_094317
Pobierz@SzubiDubiDu: bo wszystkie sklepy stwierdziły że lepiej wprowadzić droższe oraz wytrzymalsze siatki tylko po to aby obchodzić 20gr opłate.
Reklamówka była za 0 groszy, sklep z niej miał 0 gr zarobku
Ustawa wprowadzila 20 groszy, sklep sprzedając po 20 gr wciąż miał 0 gr zarobku
to zwęszyli okazję i teraz reklamówka po 65 gr
@SzubiDubiDu: Dlatego właśnie masz kupić sobie torbę wielorazowego użytku - żeby oni nie zarabiali na tych siatkach.
jak ludzie przestaną kupować to oni przestaną je sprzedawać.
A że polaki to s-------e i najlepiej im jest oszukiwać własnych rodaków to wiadomo od dawna.
@SzubiDubiDu: Po prostu ci doradziłem co zrobić w tej sytuacji. To, że sklepy kantują to jest logiczna sprawa bo....
"O w domu skończyło mi się masło, musze kupić"
przy okazji stwierdzam, że przydałoby się jeszcze to, to i to. Wchodzę, oczywiście siatki nie mam ale też w-----a mnie kupowanie tych drogich toreb bo wiem, że następnym razem też jej nie wezmę. Tak samo wnerwiają mnie te foliowe więc zwykle kończy się tak, że wracam
@SzubiDubiDu: z tym zyskiem bym nie przesadzała, ustawa wprowadziła również minimalną grubość dla tej torby, czyli 55 mikronów, a to też zwiększyło koszty produkcji i ogólnie ilość zużytego plastiku. I w ogóle ta ustawa byłą tak szybko
Same plusy bo:
- niemusisz myśleć o reklamówce
- dużo wejdzie
- w aucie jak wstawisz do bagażnika zakupy są dalej w kartonie nawet jak wracasz driftem.
Niema za coᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ