Wpis z mikrobloga

#przegryw patrzcie tu: bylem dynamicznym dzieciakiem, pewnym siebie (bo glupim), mialem znajomych , nikt mnie nigdy nie dreczyl w szkole , nauczciele spoko , rodzine mam normalna niepatologiczna, cwiczylem sporty rozne, dobrze sie uczylem \

i zas kurva wszystko szlag trafil XD ja nie moge nikogo obwinic za to anwet wiec biore cala wine na siebie
nawet lekarze uznali ze to fest podejrzane i nie wierza ze to po prostu moja wina i mi zdiagnozowali schizofrenie
a co jak to moja wina ? wszystko ? od poczatu do konca ? i wcale nie mam tak powaznej choroby ?
ja juz bym wolal chyba miec bo to by mnie chociaz czesciowo usprwiedliwialo
#gorzkiezale #fobiaspoleczna #zalesie
  • 36
@baton967: ja tez duzo zmian w swoim zyciu zaimprementowałem, wyjscia do ludzi zamiast pomóc zwalczyc fobie spoleczna, tylko uswiadomily mnie jakim odpadem i sciekiem jestem i jak wielka przepaść dzieli mnie między normalnymi ludzmi. poza tym ciagle udawanie ze jestes normalny, a przeciez nie jestes, ludzie widza ze nie jestes naturalny w tym co robisz xD
@baton967: nie nie, u mnie zdiagnozowana JEDYNIE fobia spoleczna, ale jezeli rozmowa z bliskimi znajomymi, samo przebywanie z nimi, sprawia ci w #!$%@? problem i powoduje stres, to chyba nie jest zbyt dobrze xD
@baton967: a jeszcze bardziej boli to, ze kiedys byles takim normalnym, wesolym i naturalnym chlopakiem jak ludzie z ktorymi obcujesz, niestety to nie byla niesmiałość, tylko choroba. niby nigdy nie jest za pozno ale ja juz stracilem nadzieje na poprawe swojego stanu psychicznego xd
@baton967: no mówie, praktycznie to samo xd moze w lutym/marcu sprobuje pojsc do jakiegos T E R A P E U T Y (xd) i sprobowalbym sie chociaz dowiedziec co mi dolega (behawioralno-poznawcza podobno nie jest taka zla), chociaz nie jestem nastawiony na to, ze uda mi sie wrocic do stanu powiedzmy sprzed 7 lat xd
@2906518: powiem tak, jesli chodzi o terapie to wszystko zalezy od ciebie i od twojego podejscia, mojej siostrze pomogla bardzo terapia , a przezywala to samo co my, a nawet gorzej miala ... zmienila sie nie do poznania i jest szczesliwa