Wpis z mikrobloga

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Oficjalnie wsparcie i bootable to dwie różne rzeczy. Płyta pewnie wystartuje z "niewspieranym" procesorem, bo to intel. Nigdy nie robiłem updatu biosu bez procka, ale na youtubie na pewno są nagrania/instrukcje/how know jak to zrobić jeśli instrukcja nie jest zrozumiała.
  • Odpowiedz
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: jak zrobisz przez flash button, to nie wkładaj procka i ramu.
Ta metoda nie działa zawsze, spotkałem się z takimi płytami na których mimo dostępnego przycisku nie udało się flashować biosa.

Są jeszcze 2 sposoby na flashowanie jak w/w nie zadziała - poprzez adapter SPI, bo prawie każda płyta taki ma i druga metoda, czyli wylut kości i w obu przypadkach programowanie w programatorze.
Tutaj trzeba dodatkowo zrobić backup
  • Odpowiedz
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie
Kiedyś miałem podobny problem.
Stwierdziłem, że najlepiej ogarnąć jakiś serwis który ma dostęp do procków niższej generacji zrobić dam update za 50zł. Ale kupiłem tańszy procek bo rzeczony serwis powiedział niebotyczną kwotę za procek a bez zakupu procka sie mu odwidziało.

Można też kupić procek na allegro, zrobić update i zwrócić bez podania przyczyny, ale to trochę #!$%@? wygląda.
Albo kupić na stałe najgorszego paścia który obsługuje ta
  • Odpowiedz