WLADCA_MALP
NR 106 #serialseries
LISTA SERIALI

Piraci - Black Sails

Twórcy: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg
IMDb: 8.2/10
https://www.imdb.com/title/tt2375692/
https://upflix.pl/serial/zobacz/black-sails-2017
Gatunek: Przygodowy, Dramat, Akcja

Serial o piratach dziejący się na Bahamach i będący jakby prequelem do Wyspy Skarbów

Czy polecam? Tak. To dobry, solidny serial o piratach, nie licząc Nasza bandera znaczy śmierć chyba jedyny. Może chciałbym więcej dobrych aktorów, ale to nie jest krytyka. A przy okazji polecam świetną książkę Pod piracką Flagą mojego ulubionego Crichtona.
57
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
toodrunktofuck
@WLADCA_MALP: dobry. Plus kilka postaci historycznych, ładne widoki i nawet wątek homo jakoś specjalnie nie razi w oczy.
23
pierug92
@WLADCA_MALP serial super, klimatyczny. Może za bardzo momentami cukierkowy, ale ogląda się wyśmienicie. Pamiętam że serial miał premierę chwilę po Spartacusie i był idealny na kaca po nim. No i ta czołówka
14
zeszyt-w-kratke
zeszyt-w-kratke
@WLADCA_MALP: jeden z moich ulubionych seriali
8
luke-dolla7
@WLADCA_MALP
Charles Vane - kozacka charakteryzacja
Billy Bones - kozackie bicepsy
6
Zabi96
@WLADCA_MALP mój absolutny top seriali
4
WLADCA_MALP
@pierug92: zdecydowanie muzyka z intra zapada w głowie. Z tego co pamiętam użyli do nagrania jakiegoś starego instrumentu, którego współcześnie nikt nie używa, stąd te dziwne dźwięki.
2
WLADCA_MALP
@dominowiak: aktualnie chyba tylko torrenty
1
onepnch
@WLADCA_MALP: Moje ścisłe top seriali. Gra o Tron tylko na Karaibach
1
onepnch
@toodrunktofuck: Kilka? Tam chyba się przewija każde znane nazwisko z tego okresu, właściwie z glównych bohaterów to chyba tylko Flint i Silver jest fikcyjny
1
toodrunktofuck
@onepnch jak fikcyjni? Przecież o Long Johnie Silverze czytałem w innej książce;) ale fakt, kilka to za mało powiedziane
1
montananh
@WLADCA_MALP Pamiętna scena przeciągania pod podkładem , chyba najlepiej pokazana kiedykolwiek.
1
Exil12
Exil12
Odbiłem się po prawie całyym 1 sezonie, a pamiętam że mocno czekałem na premier. :(

A to serio nie ma nic innego ciekawego w swiecie piratów? Mega zmarnowany potencjał w takim razie :)
Tacy wikingowie, ale w świecie piratów to byłby samograj imo.

Dużo akcji, flaków i prawdziwego, brudnego życia na statku, a nie jakieś lukrowanie.
0
dominowiak
@WLADCA_MALP: gdzie to można obejrzeć?
0
jestemjakijestem1212
jestemjakijestem1212
@WLADCA_MALP: im dalej, tym gorzej. Ostatni sezon przerwałem, bo brakło mi czasu i nawet jakoś nie tęskniłem później.
0