Wpis z mikrobloga

Mirki co proponujecie jako alternatywę dla Firefox na Androida. Na PC z Windowsem nadal będę korzystać z liska ale to się odwala z tą przeglądarką w wersji na andka sprawia że mam ochotę nieraz rzucić telefonem. Znika mi pasek adresu, przy przełączaniu wideo na tryb pełnoekranowy minimalizuje mi wszystko i odtwarza dźwięk w tle, przestaje nagle wczytywać strony - muszę zamknąć wtedy aplikacje i uruchomić ponownie. Po prostu porażka. A wszystko to na Androidzie 14 na S23U.
Najbardziej szkoda mi zapisanych w FF haseł.
#przegladarki #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #android
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bruce_printscreen: Też wolę cokolwiek na bazie firefoxa i tutaj imo jest ok.
W opcjach masz coś jak 'delete browsing data on quit' i zaznacz na przykład 'open tabs' i 'cached images and files'.
Wtedy z 3 kropek menu będziesz miał na dole 'quit".
Druga sprawa nie ma ograniczeń co do dodatków ale oczywiście jak jakiś nie działa to nie działa.
Co do haseł to Bitwarden tylko i wyłącznie. Nie zawsze
  • Odpowiedz
@bruce_printscreen: miesiąc temu robiłem przegląd przeglądarek androidowych i zostałem przy Brave. Moim zdaniem najlepiej blokuje reklamy, komunikaty cookies, jest szybka, nie ma problemów z niczym, jedynie bloker reklam jest wykrywany na TVP VOD i do tego używam firefoxa. W każdej innej coś mi przeszkadzało. Na PC każda działa dobrze moim zdaniem.

Iceraven nie testowałem, Kiwi też ok ale zamulała na niektórych stronach po pewnym czasie.
  • Odpowiedz
Rzecz w tym że to nie FF na andku mnie denerwuje a błędy które na nim są po kilku ostatnich aktualizacjach. Jak narazie testuję wspomniany przez @ashmedai fork o nazwie iceraven i póki co jestem bardzo zadowolony - masa dodatków do wyboru. Wszystko śmiga jak należy póki co a wspomniane przez mnie błędy w ogóle się nie pojawiają. Możliwe że dam jeszcze jednak drugą szansę Brave, z której to przestałem korzystać
  • Odpowiedz