Wpis z mikrobloga

@kryptoholik

Zupełnie sprawne auto nagle nie jedzie

Zupełnie mokra woda nagle jest sucha

To w końcu sprawne czy niesprawne? Równie dobrze procedura wypalania DPF mogłaby się zakończyć podobnym rezultatem. Mamy sprawne auto i pomorskiej procedurze zapycha się filtr i auto nie chce już odpalić
@zibizz1: Mam obawy, że rozmawiam z kimś kto został poddany praniu mózgu. To nie nowoczesność, a podłość i chciwość producenta samochodu. W wielu branżach standardem jest możliwość samodzielnej diagnostyki sprzętu, w motoryzacji do niedawna również tak było. Jeśli uceglisz np. telefon to możesz pobrać całe firmware i na chama wgrać przez USB, nie widzę powodów żeby w przypadku samochodów miało być inaczej. Taki wielki ekran tylko po to żeby wyświetlić lakoniczny
@kryptoholik Gdyby się dało to samemu naprawić to myślę że nie byłoby takiego komunikatu. Myślę że próba instalowania samemu zakończyłaby się identycznie. Kto by chciał żeby mu na gwarancji nagle zaczęto zwozić auta do serwisu. Auto nie wygląda jak telefon lub komputer tylko jak sieć internetowa w domu. Ekran podłączony jest do głównego komputera który podłączony jest do wielu kontrolerów, a te też mają osobne oprogramowanie które może być aktualizowane i pewnie