Aktywne Wpisy
mickpl +1173
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
wiesiu2 +143
Chcę zacząć treningi już od nowego roku, jeśli pogoda pozwoli, to na zewnątrz, a jeśli nie pozwoli, to dodatkowo trenażer.
Zauważyłem na Stravie i w realu, że ludzie są coraz bardziej wygodni i prawie wszyscy przerzucili się na trenażer jeszcze w jesieni.
#rower #szosa
@SendMeAnAngel: po co odmrazac sobie dupę na dworze czy jeździć w syfie skoro można wygodniej zrobić trening na trenażerze?
W decatonie mają fajne szosy na DI2 od Shimano lub na AXS od SRAM. Ja mam ponad 40 lat, nigdy dobrze rozciągnięty nie byłem a na geometrii raczej dość mocno aero jeżdżę, więc ty pewnie też dasz radę :) Jak bym wymieniał rower to właśnie na ten Van Rysel na AXS. Czy warto DI2? Jak ma się kasę to warto :)
Trenażer to podstawa, włączasz sobie Netflixa (właśnie skończyłem
@teryuu: To prawda, że rower się syfi, ale zależy, po czym się jeździ. Ostatnie zimy są takie, że niewiele jest śniegu. 2019/2020 w weekendy jeździłem crossówką po ulicach, po górkach, na trawie śnieg, ale ulice czyste. Ludzie chętnie całą zimę jeździli w grupie na szosie. Teraz to upadło, bo wszyscy na trenażer już od jesieni, kiedy jeszcze są warunki do jazdy na zewnątrz.
Gorzej będzie w marcu - wiatr potrafi mocno utrudnić
@SendMeAnAngel: latałem przez 3 pełne zimy do -17c 30km :D
że nie mam litości dla siebie to już inna sprawa
https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-van-rysel-rcr-force-axs-carbon/_/R-p-344424?mc=8787599&c=Czarny
Robiłem trasy po 160km na rowerze crososwym, na szosowym ponad 200km i różnica była tylko w prędkości.
Jakoś do mnie nie