Aktywne Wpisy
W końcu wyszłam się spotkać z ludźmi. Oh, tak długo nie miałam interakcji, że zapomniałam jak to jest spędzać z ludźmi czas i się komunikować, czasem mózg mi się wyładowywał społecznie, ale potem wracał do normalności.
Tak, prasowanie nie jest moją mocną stroną jak widać.
Czy też macie tak, że na jakiś czas robicie tryb samolotowy w stosunku do ludzi, a potem wracacie i znów to samo.
Tak, prasowanie nie jest moją mocną stroną jak widać.
Czy też macie tak, że na jakiś czas robicie tryb samolotowy w stosunku do ludzi, a potem wracacie i znów to samo.
Kontakt z ludźmi jest dla mnie:
- trudny. 23.9% (37)
- łatwy. 19.4% (30)
- łatwy, ale unikam ludzi. 36.1% (56)
- zbędny. 20.6% (32)
mickpl +262
2 dni temu po raz pierwszy chciałam oddać #krew. Miałam wolne w pracy, więc czułam się dobrze. Kolejka pod krwiobusem mnie zniechęciła, więc pojechałam do punktu zlokalizowanego w #szpital.
Po pobraniu próbki okazało się, że moja morfologia była turbo słaba, więc odesłano mnie na SOR i trafiłam na oddział kardiologii.
Z potencjalnego dawcy, stałam się biorcą.
Z tego miejsca chciałam najserdeczniej podziękować każdemu kto pomaga z #krwiodawstwo i #barylkakrwi
Być może dawka od Mireczka lub Mirabelki trafia właśnie teraz do mnie (ง✿﹏✿)ง całuski!
pozostałe badania krwi robi się później (dlatego w krwiobusach pobiera się trochę krwi do probówek)
badanych jest kilka czynników, między innymi: morfologia, test kiłowy, antygen HBs, DNA-HBV, przeciwciała anty-HCV, RNA HCV, przeciwciała anty-HIV oraz RNA HIV
Warto byc krwiodawcą, bo jak widać ma się większą kontrolę nad swoim zdrowiem. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez autora
@Yinv: Daj znać jak się sytuacja rozwinie, bo w sumie ciekawy przypadek.
Życzę ci, żeby to jednak nie było nic permamentnego.
Trzymaj się (。◕‿‿◕。)
@Srogie_piguly:
Lekarz w RCKiK dziwił się, jak w ogóle jestem w stanie funkcjonować i pytał czy się cała wykrwawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet studenty przyszli mnie obejrzeć :D
Należę do grona mało energicznych osób, więc nawet nie poczułam, że byłam jakoś bardziej zmęczona. Normalnie pracowałam na magazynie od pół roku XD
Takie przyzwyczajenie. Czasem lekko bolała mnie głowa. Za inne symptomy anemii
@Yinv: Pacjenci ktorzy wolno krwawią bardzo dobrze kompensują przez długi czas, czasem trafiają tacy z Hb poniżej 6.5 teoretycznie w stanie zagrożenia życia których trzeba już toczyć a wchodzą o własnych siłach na
@Strahl: oprocz tego ludzie