Wpis z mikrobloga

Nie zazdroszczę pracownikom inpostu.
Zamówiłem coś z allegro.
O 15 odebrane od nadawcy
O 16 dotarło do oddziału nadawcy
O 17 wyruszyło w drogę do mojego oddziału.

Narzeczona dostała dzisiaj powiadomienie, że paczka jest w paczkomacie... O 3 nad ranem.
Czy oni zapieprzają teraz 24/7?

#inpost #kurierzy #allegro #paczki #paczkomaty
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mniejmniejest: Nie wiem, jakie mają warunki. Po prostu pierwszy raz coś takiego widzę. :)
@wonsztibijski System systemem, ale ktoś te paczki przerzucić musi. Jak kolega wyżej napisał - 11 milionów paczek, to jest jakaś astronomiczna liczba.
@Staraagrafka A ja się zastanawiałem, jak o 4 w niedzielę wyjeżdżałem z domu, co ''na mieście'' robi furgon inpostu. Teraz w sumie puzzle się łączą.
  • Odpowiedz
@BennyKill: 125 jeśli zakładamy, że pracują całą dobę (a część magazynowa na 99% pewnie w takim systemie pracuje). To i tak jest kosmos. Kiedyś pracowałem w dużej firmie produkcyjnej, to owszem, wysyłaliśmy 125 paczek, ale na dzień xD
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: @mniejmniejest @Staraagrafka @wonsztibijski Jakby kurierzy mieli płacone za godzinę to tak, pracowaliby 24/7 ;D Niestety kurierzy mają płacone albo za paczkę albo dniówkę (nieważne ile godzin robisz, dniówka ta sama). Tak czy inaczej rejon trzeba obsłużyć, dzisiaj zrobisz więcej to jutro będziesz miał mniej, a jak narobisz zaległości to i po świętach będziesz mieć z-------l. Dlatego każdy stara się wywieźć jak najwięcej, a jak kurier mieszka
  • Odpowiedz
@Techn9cian: Czyli to po prostu tak wygląda... Przez chwilę jeździłem na kurierce, ale na C, paletowej i też tak robiłem. Myślałem, że się po prostu nie wyrabiam i z czasem będzie lepiej. Dobrze, że odpuściłem tę robotę xD
  • Odpowiedz