Wpis z mikrobloga

Moja mama zamawia dla babci suplementy juice plus. Oleje i kapsułki warzywne owocowe. Kosztuje to miliony monet, mam wrażenie że trochę scam. Można znaleźć jakąś tańszą alternatywę takich suplementów? #omega3 #suplementy #zdrowie
Turkotka - Moja mama zamawia dla babci suplementy juice plus. Oleje i kapsułki warzyw...

źródło: IMG_7541

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turkotka oczywiście zwykle witaminy i suplementy, po za tym jeżeli to starsza osoba normalnie funkcjonująca to wcale nie potrzebuje faszerowana środkami. Standardowo wit. D i jakaś multiwitamina da ten sam efekt.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: Już 6 czy 7 lat po usunięciu żołądka także dość osłabiona starsza osoba.

Myślę że suple nie zaszkodzą ale wydawać tyle stów i nie wiem czy te ich oleje są tego warte.
  • Odpowiedz
@Turkotka przecież w dzisiejszych czasach można zrobić badania obrazujące braki witamin i minerałów spokojnie zwykły lekarz da sobie z tym radę o ile jest potrzeba.
  • Odpowiedz
@Turkotka: kilka osób niezależnie od siebie polecało i jak to kiedyś rozkminiłem sobie to ten główny premium produkt (się nazywa jakoś juice plus + premium) faktycznie wydawał się bardzo fajną opcją, choć absurdalnie drogą. Innych bym nie brał.
Omega3 jest najlepsza w niefiltrowanym oleju lnianym, można go zakręcić z serem tak że nie czuć oleju i z autopsji wiem że nawet starsze niejadki to łykają. A w tej formie łatwo
  • Odpowiedz
@Turkotka: to są jakieś gowno MLM suplementy dlatego takie drogie.

@puexam Omega 3 najlepiej w formie oleju rybnego, najlepiej nie w kapsułkach ale w firmie oleju. Olej lniany to głównie ALA który potrafi się słabo konwertować do DHA a to po to właśnie chcemy omega 3
  • Odpowiedz
  • 0
@Turkotka Myślę że warto wydać ułamek tej kwoty na konsultacje dietetyka który ma doświadczenie w leczeniu żywieniowym osób z podobnym problemem.
  • Odpowiedz