Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kumpel19: Przypominam ruskim onucom ale też przygłupom powielającym ruską propagandę - obywatele Ukrainy swoją krwią płacą za to, że ruskie na Polskę i inne kraje naszego rejonu jeszcze nie napadły i może już dzięki nim nie będą mogli nikogo napadać więcej. Wspomożenie ich bliskich w znalezieniu bezpiecznego schronienia dla siebie i swoich rodzin, osób które nie przyjechały pobierać socjalu a pracować i płacić podatki, uzupełniać braki w zawodach, których Polacy
  • Odpowiedz
@krisip: Dobrze zgadzam się ale co ma do tego socjal i to że taki Ukrainiec dostanie się prędzej do lekarza na nfz jak Ty bo u niego wojna. My musimy być dla nich przykładem i zlikwidować socjal naszej patologii i zmusić ludzi do pracy bez myślenia że pracuje tylko tyle aby dostać zasiłek a,b,c bądź nie muszę pracować więcej bo mam zasiłek a,b,c. Zero zasiłków dla Polaczków i tak samo
  • Odpowiedz
@krisip: Ukraincy przede wszytkim walczą za swój kraj, Polska jest w NATO tak jak dużo mniejsze i słąbsze militarnie kraje jak Estonia, Łotwa czy Litwa które jakby Rosja chciała to by rosja zajęła w 3 dni XD Więc ja tego nie kupuje tak jak ze my musimy przyjmowac ich bliskich jak spokojnie mogliby przeczekać na zachodzie Ukriany
  • Odpowiedz
Przykładem czego? Każdy kto ma RiGCz wie że polski NFZ jest przykładem tragedii. Z ukraińcami czy bez.

@200Amra: Przykładem tego że zlikwidujemy wszystkie zasiłki itp. dla Polskich obywateli.
  • Odpowiedz
Przypominam ruskim onucom ale też przygłupom powielającym ruską propagandę - obywatele Ukrainy swoją krwią płacą za to, że ruskie na Polskę i inne kraje naszego rejonu jeszcze nie napadły i może już dzięki nim nie będą mogli nikogo napadać więcej. Wspomożenie ich bliskich w znalezieniu bezpiecznego schronienia dla siebie i swoich rodzin, osób które nie przyjechały pobierać socjalu a pracować i płacić podatki, uzupełniać braki w zawodach, których Polacy już nie chcą
  • Odpowiedz
@krisip: kolejny co powtarza ten sam frazes po raz nty. Jak wojna będzie trwać w nieskończoność to Polak już zawsze będzie obywatelem drugiej kategorii w swoim kraju?
  • Odpowiedz
@Kumpel19: już nie przesadzajcie z tym 500 plus. Ukraińcy oddają więcej w podatkach niż dostają socialu. Polski social nadal tle Europy jest na tyle nie zadowalający, że jeszcze opłaca się pracować.

Polska zalicza tak duży wzrost gospodarczy, że z Ukraińcami i innymi narodowościmk nadal wskaźnik bezrobocia jest niski. Gdyby zniknęli to w Polsce byłby ogramy problem.

Jak już się czepiać to tych których PiS przyjął ponad milion.
  • Odpowiedz
@mstasiek: jeśli czujesz się obywatelem drugiej kategorii we własnym kraju to to tylko i wyłącznie Twoja wina. Trzeba było chodzić do szkoły to by Ci Ukrainiec roboty nie zabrał.
  • Odpowiedz
olejny co powtarza ten sam frazes po raz nty. Jak wojna będzie trwać w nieskończoność to Polak już zawsze będzie obywatelem drugiej kategorii w swoim kraju?

@mstasiek: jeśli czujesz się obywatelem drugiej kategorii to widocznie na to zasługujesz. Ja od 2 lat mam do czynienia z Ukraińcami w mieście gdzie ich jest najwięcej lub prawie najwięcej, a takiego poczucia nie mam.
  • Odpowiedz
@krisip: ale kto tutaj mówi coś o zabieraniu pracy? Nawet jeśli mielibyśmy przyjąć ten scenariusz to i tak sama migracja tylu mln ludzi jest zła, bo zabierają oni pracę nie tylko sprzątaczkom, ale też tym wykształconym. Jak mało jest miejsc pracy to co się dziwić, że się Polacy burzą jak co raz więcej się spotyka ofert po ukraiński albo skierowanych wyłącznie do Ukraińców.
  • Odpowiedz
@krisip: nie jest, ale k-----a mnie strzela gdy czytam jak ukraincy piszą że w sumie to nam wtedy zrobili przysługe bo by nam gospodarka upadła bez nich

@jozef-dzierzynski: to musisz popracować nad dojrzałością emocjonalną, bo jakby mi ktoś coś takiego powiedział, napisał to bym go poprosił o stosowne wyliczenia, a w przypadku ich braku, po prostu go osrał. xD
  • Odpowiedz
@malinq:

jeśli czujesz się obywatelem drugiej kategorii to widocznie na to zasługujesz. Ja od 2 lat mam do czynienia z Ukraińcami w mieście gdzie ich jest najwięcej lub prawie najwięcej, a takiego poczucia nie mam.

Jeśli potrącił Cię samochód to znaczy, że na to zasługiwałeś, bo mnie nigdy nie potrącił.
  • Odpowiedz