Wpis z mikrobloga

Chcę pracować jako kierowca i zastanawiam się czy lepiej zrobić prawo jazdy na ciężarówki c+e czy na autobusy d. Tak myślę, że bardziej by mi pasowało na autobusy żeby pracować w komunikacji miejskiej ale nie wiem czy znajdę taką pracę, a na ciężarówki jest więcej pracy.

#pracbaza #ciezarowki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@telemach20 w mieście, którym bym chciał pracować, ok 300 tys mieszkańców nie widziałem możliwości dofinansowania. Nawet zrobiłbym prawko za własne pieniądze, tylko się zastanawiam czy jest zapotrzebowanie na kierowców.
  • Odpowiedz
@Leotard00: mam znajomego co robi jako kierowca komunikacji miejskiej w Wawie i nie poleca. Zarobki średnie, masa stresu, co chwilę inna linia, której się musisz uczyć. Dyspozytorzy p------i i problematyczni, musisz być punktualnie do 3 min, jak się coś wydłuży i nie miałeś na to wpływu to nie masz przerwy, bo zaraz musisz ruszać znowu
  • Odpowiedz
@Leotard00 jako kierowca autobusu miejskiego będziesz zarabiał niewiele więcej niż minimalną. Na ciężarówce nawet wożąc kamień dookoła komina dostaniesz 2x więcej. Po za tym jak mawiał mój szwagier, lepiej beczką g---o wozić niż ludzi najlepszym autokarem.
  • Odpowiedz