Aktywne Wpisy
VaizardOmbre +59
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
mickpl +1038
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Tytuł:
Czarne miecze
Autor:
Arkady Saulski
Gatunek:
fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788379648672
Wydawnictwo:
Fabryka Słów
Liczba stron:
450
Forma książki:
e-book
Kolejna część cyklu "samurajskiego" Arkadego Saulskiego, która może być czytana jako osobna powieść. Z pozostałymi częściami serii łączy ją postać głównego bohatera oraz uniwersum, w którym się dzieje - jest to chronologicznie rozwinięcie poprzednich części, choć dzieje się w innej części i innych okolicznościach krainy wzorowanej na średniowiecznej Japonii. Szczegółowość odwzorowania realiów historycznych jest tak duża, że ksiazke można właściwe traktować jako historię alternatywną, a nie fantastykę. Kawał dobrej literackiej roboty, z niezrozumiałych dla mnie przyczyn książka przeszła na rynku bez większego echa. Dla fanów fantasy i Japonii jak znalazł.
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #fantastyka #fabrykaslow #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
https://lubimyczytac.pl/seria/43753/uniwersum-nipponu