Aktywne Wpisy

mogadishu +1
Jaki może być powód w----------a przez samochód ogromnej ilości płynu chłodniczego?
Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski.
Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bmw e60
#bmw
Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski.
Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bmw e60
#bmw
Są na tagu mireczki którzy pracują już w branży IT > 10 lat i mają już dosłownie wszystko co chcieli?
Mieszkanie, samochód z salonu, rowery z karbonu, iphony, dysony, smartwatche, konsole, hifi, tv oled itp...
Na co wydajecie hajs? Zostają już tylko drogie hobby jak szybowce, spadochrony i strzelectwo?
Czuje się spełniony ale jednak konsumpcjonizm daje o sobie znać i szukam czegoś fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#
Mieszkanie, samochód z salonu, rowery z karbonu, iphony, dysony, smartwatche, konsole, hifi, tv oled itp...
Na co wydajecie hajs? Zostają już tylko drogie hobby jak szybowce, spadochrony i strzelectwo?
Czuje się spełniony ale jednak konsumpcjonizm daje o sobie znać i szukam czegoś fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#
#sejm
@deziom: Czemu współczujesz komuś kto nie chce dopłacać na in vitro, czyjeś kredyty czy wiecznie nierentowne górnictwo? Poglądy poglądami ale argumenty ekonomiczne do mnie przemawiają. Pierwsza próba płacisz, dopiero później państwo może oferować zniżki/dotacje. ~20 tysięcy to jest
@aresius: bo mam to w dupie xD, trzeba być kaleką ekonomicznym, żeby nie rozumieć ze in-vitro to inwestycja, szczególnie dla pokolenie mojego i większości wykopkow
@deziom: To samo pisali o 500+... chcesz to inwestuj a nie mieszaj do tego państwa, widzę same minusy finansowania każdego zabiegu. Lepszą inwestycją byłoby miejsce w żłobku czy przedszkolu żeby kobiecie opłacało się wrócić do pracy, zarabiać i mieć kontrolę nad własnym życiem zamiast liczenia na dotacje.
Z perspektywy kraju gospodarczo i tak się to opłaca bo nawet ekstremalnie mało produktywna jednostka spłaci koszt in-vitro z znaczną nadwyżką w podatkach.
A więc i z twojej perspektywy to możesz na to spojrzeć jako odłożenie przez państwo pieniędzy na lokatą z absurdalnie wysokim procentem.